Menemui satu cara untuk mengesan tindakan kanak-kanak dalam rangkaian sosial

Jawatankuasa Induk Kebangsaan Rusia di bawah pimpinan Irina Volynets telah menemui cara yang berkesan menjejaki tindakan kanak-kanak dalam rangkaian sosial.

Ibu bapa menawarkan ibu dan ayah lain untuk mendaftar akaun yang menunjukkan usia yang sama umur, untuk menjalin hubungan dengan anak mereka sendiri bagi pihak orang lain dan untuk menyemak aktiviti anak, citarasa dan minat, serta permainan, muzik dan suka.

Ahli Jawatankuasa Induk Kebangsaan yakin dengan cara ini anda boleh belajar banyak tentang bayi dan kadang-kadang yang tidak dijangka, kanak-kanak membuka bahagian yang benar-benar baru. Sisi etika isu itu, menurut pengarang idea, tidak boleh memalukan sesiapa pun, kerana kita bercakap mengenai keselamatan anak mereka sendiri.

Keperluan untuk tindakan ibu bapa itu ditentukan oleh realiti. Hari ini, dalam utusan dan rangkaian sosial, kanak-kanak dengan mudah dapat masuk ke dalam kumpulan "yang disebut" kematian, menghubungi pedophile, atau menjadi mangsa penipu.

Terdahulu, dilaporkan sebuah kumpulan baru flash yang besar, di mana remaja hilang dari rumah sepanjang hari, menyebabkan ibu bapa bimbang dan mencari mereka. Butiran penyertaan dalam "acara" ini juga boleh dibincangkan dalam rangkaian sosial.

Pada masa yang sama, ahli-ahli Jawatankuasa Ibu Bapa Negara mengesyorkan ibu bapa mencuba untuk mengekalkan penyertaan tersebut dalam kehidupan anak mereka. dalam rahsia darinyaJika tidak, konflik tidak akan dielakkan, kanak-kanak akan menjadi jauh dan akan mencurigakan orang lain.

Hari ini, mengikut statistik, Sehingga 95% kanak-kanak berusia 10 tahun ke atas mempunyai akaun mereka sendiri. dalam rangkaian sosial, dan hanya 3% kanak-kanak menggunakan aplikasi dan permainan yang berasingan, log masuk dari akaun salah seorang ibu bapa.

Walaupun semua aplikasi kawalan ibu bapa yang dicipta, kanak-kanak secara berkala mendapati diri mereka dalam keadaan yang tidak menyenangkan dan bahkan maut di ruang maya.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan