Menjadi divaksinasi: Rusia menawarkan vaksinasi kanak-kanak pada masa yang sama dengan ibu bapa

Ibu bapa Rusia dijemput menyemai serentak dengan anak-anak mereka. Cadangan sedemikian telah disediakan oleh Jawatankuasa Kesihatan Duma Negeri.

Ahli parlimen percaya bahawa ini akan membantu menyelesaikan masalah pengabaian besar-besaran vaksinasi dan melindungi rakyat Rusia daripada wabak penyakit berbahaya.

Khususnya, ia dicadangkan wanita hamil dikehendaki membuat vaksin terhadap jangkitan berbahaya apabila mendaftar di klinik antenatal, semua lelaki zaman tentera - ketika mendaftar di komisarariat ketenteraan.

Senarai wakil-wakil dari profesion tertentu yang berhak mendapat vaksin wajib wajib di atas perbelanjaan negeri telah dicadangkan untuk berkembang menjadi 11 profesi. Ia telah memutuskan untuk menambah pekerja perumahan dan kemudahan awam, guru dan pendidik, doktor, utiliti awam dan konduktor pengangkutan awam semua pekerja organisasi perkhidmatankerana mereka menghubungi setiap hari dengan lebih ramai orang.

Ibu bapa yang membawa kepada vaksinasi rutin kanak-kanak, mengikut kalendar vaksin pencegahan Kebangsaan, digalakkan untuk memberi vaksin bersama dengan bayi - ini akan membantu melindungi daripada penyakit berbahaya bukan sahaja kanak-kanak, tetapi seluruh keluarga.

Cadangan itu juga termasuk langkah-langkah untuk melawan lobi anti-vaksin - langkah-langkah difikirkan. dengan penyekatan cepat laman web, awam, blog, dimana maklumat mengenai vaksinasi dibentangkan dalam bentuk yang diputarbelitkan, sebagai lawan vaksinasi memberikan sumbangan penting dalam perjalanan kempen vaksinasi.

Baru-baru ini, wabak campak dan radang paru-paru telah direkodkan di rantau Rusia yang berbeza, dan para ahli melihat ini sebagai pengaruh anti-vaksinasi.

Cadangan itu akan dibincangkan oleh timbalan timbalan Duma Negeri, terlebih dahulu di meja bulat mengenai vaksinasi, dan kemudian pada sesi pleno. Jika cadangan diterima, mereka akan mula bertindak dengan kempen vaksin musim luruh ini.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan