Kerja lelaki: Di ​​Rusia, lelaki mula bekerja sebagai guru tadika

Hampir satu-satunya hari ini di Rusia lelaki - guru tadika muncul di negara ini. Dan bernasib baik dengan pekerja baru tadika nombor 82 di Krasnoyarsk.

Ivan Byrdin berusia 26 tahun dan dengan pendidikan dia seorang psikologi guru.

Dengan kanak-kanak prasekolah, Ivan telah bekerja selama tiga bulan sahaja. Dia diberi kumpulan yang paling gelisah dan tidak taat, yang tidak pernah ada pendidik perempuan yang berjaya mengatasi. Dia dipanggil begitu kumpulan "keras". Kanak-kanak di dalamnya selama 5-6 tahun. Terdapat lima kanak-kanak perempuan dalam kumpulan itu, semua yang lain adalah anak lelaki tomboy.

Kira-kira tiga bulan diperlukan Ivan untuk memulihkan ketenteraman di dalam kumpulan, di mana anak-anak lelaki menggunakan banyak isu "dengan penumbuk mereka." Sekarang dia adalah seorang pemimpin yang diakui, dan diam, ketenteraman dan ketenangan yang berlaku di dalam kumpulan.

Cara beliau Ivan Birdin nazyvet kaedah pedagogi yang bijak. Dia cuba menentukan apa yang setiap anaknya, yang mahukan kepimpinan, dan siapa yang perlu dibiarkan bersendirian. Akibatnya, dia menggunakan semua tanda "tambah", sebagai contoh, pembuli melantik pembantunya untuk membersihkan hidangan dan wilayah, dan anak yang terdedah melarikan diri dari tadika, bertanggungjawab membina dan membawa seluruh kumpulan ke jalan.

Ibu bapa gembira, dan sangat berharap itu pendidik lelaki tidak akan berhenti di mana-mana, tidak akan pergi. Sebelum Ivan Birdin, terdapat beberapa kes di Rusia apabila pendidik lelaki bekerja di tadika. Yang terakhir telah didaftarkan di Moscow. Di sana, Jan Samoukin, 20 tahun, bekerja di TK, dijuluki anak Jan Yanych.

Walaupun dia disayangi oleh kanak-kanak dan orang dewasa, Yang terpaksa meletak jawatan kerana keadaan peribadi. Rakan-rakan sekerja mengesyaki bahawa Yana mempunyai teman wanita, dan gaji guru di tadika itu tidak mencukupi untuk perjalanan, dia tidak mampu untuk mengambil gadis itu pada tarikh dan mempunyai kehidupan peribadi.

Dari waktu ke waktu, lelaki dibesarkan di Izhevsk, Norilsk, Samara, dan St. Petersburg. Di mana-mana "pengasuh wanita" menikmati kejayaan yang luar biasa dengan kanak-kanak dan ibu bapa, tetapi, malangnya, mereka tidak bekerja dengan lama.

Pada mulanya, sebagai pengalaman menunjukkan, ibu bapa sangat waspada terhadap seorang pendidik lelaki, tetapi ini cepat berlalu, kerana kanak-kanak dengan pendidik lelaki lebih menarik, dan ini adalah fakta yang terbukti.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan