Keluarga-keluarga muda mahu memberi subsidi bayaran pendahuluan pada gadai janji

Di Duma Negeri Rusia, persoalan kemungkinan pemberian subsidi untuk keluarga muda untuk bayaran pendahuluan pada gadai janji.

Untuk kategori keluarga tertentu dengan kanak-kanak juga ditawarkan mengurangkan minat pada gadai janji keutamaan dari 6% hingga 4.0-4.5%.

Hanya langkah sedemikian akan membantu menjadikan perumahan bagi keluarga muda lebih murah, penulis inisiatif itu pasti.

Di samping itu, ia dicadangkan untuk membezakan keluarga yang tinggal di kawasan luar bandar dan keluarga yang tinggal di bandar-bandar besar.

Juga keadaan boleh dilonggarkan bagi mereka yang berniat membeli hartanah dengan gadai janji istimewa di kampung-kampung dan bandar-bandar kecil jumlah sehingga 50-100 ribu orang.

Terdapat satu lagi cadangan, yang juga perlu dibincangkan dan dipertimbangkan oleh ahli parlimen untuk memperbaiki mekanisme pinjaman hipotek keutamaan - ini adalah bayaran bulanan.

Adalah dicadangkan untuk mewujudkan asas perundangan yang berasingan yang membolehkan ibu bapa muda membayar sedikit pada mulanya, dan hanya kemudian, apabila pasangan "berdiri", meningkatkan bayaran pinjaman bulanan. Hari ini, mekanisme sedemikian tidak disediakan.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan