Keluarga muda Rusia dengan anak-anak menghadapi risiko menjadi pengemis

Keluarga muda dengan anak-anak mengancam kemiskinan dan bahkan kemiskinan. Risiko ini jauh lebih tinggi daripada risiko yang sama bagi orang tua. Ini telah dinyatakan oleh Pertama Timbalan Menteri Buruh dan Pembangunan Sosial Persekutuan Rusia Alexei Vovchenko.

Kenyataan seperti itu dibuat di Sochi di forum pelaburan. Vovchenko menilai risiko pemiskinan untuk ibu bapa muda dengan bayi sebagai "sangat, sangat tinggi." Pejabat itu menekankan bahawa semua langkah sokongan negeri dan sosial (elaun, pembayaran) ditujukan khusus kepada orang muda, tetapi mereka tidak memenuhi kebutuhan keuangan keluarga muda yang sebenarnya.

Setahun yang lalu, Kementerian Buruh dan Pembangunan Sosial menganggarkan risiko menjadi lebih miskin sedikit berbeza. Kemudian keluarga di mana mereka membesar dan dibesarkan adalah dalam kumpulan "risiko". kanak-kanak sekolah. Kemudian ahli kewangan menganggap bahawa kerajaan negara akan meningkatkan jumlah manfaat khusus untuk keluarga dengan kanak-kanak tersebut.

Berdasarkan ramalan risiko kemiskinan Kementerian Buruh, satu strategi sokongan kerajaan dirancang.

Seawal Disember 2017, Pusat Pembaharuan Ekonomi dan Politik menyatakan bahawa keadaan dengan nisbah pendapatan dan perbelanjaan Rusia adalah tegang. Dan yang paling lemah kini adalah pesara dan orang ramai yang membesarkan anak-anak.

Untuk menyokong keluarga muda tahun ini memperkenalkan elaun baru untuk kelahiran bayi pertama dan kedua.

Tetapi mereka hanya bertujuan untuk mereka yang anaknya dilahirkan pada 1 Januari 2018 dan kemudiannya. Dalam kumpulan berisiko tinggi dari segi kemiskinan, terdapat keluarga di mana kanak-kanak itu setahun, dua tahun, tiga tahun dan sebagainya. Mereka tidak berhak mendapatkan faedah baru.

Berhubung dengan pesara, mereka menekankan di Kementerian Buruh, kerajaan akan memenuhi semua tanggungjawab yang telah diandaikan sebelumnya.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan