Ibu muda Regina Todorenko mengakui bahawa dia memerlukan bantuan psikologi

Penyampai TV Regina Todorenko, yang melahirkan anak pertamanya pada bulan Disember, secara jujur ​​mengakui itu dia mengalami tekanan hebat dan memerlukan bantuan profesional dari ahli psikologi.

Dia tidak mengecualikan bahawa dia mengalami kemurungan postpartum kerana dia sentiasa xIa seolah-olah melarikan diri dari masalah dan kebimbangan di suatu tempat yang jauh, terbaik dari semua - di planet lain. Itulah bagaimana Regina menulis pada halaman Instagramnya.

Anak sulung Regina dilahirkan pada 5 Disember 2018. Dia melahirkan anak lelaki dari penyanyi Vlad Topalov, yang dia secara rahsia menandatangani pada musim luruh lewat.

Kehidupan harian Ibu tidak sama seperti masa gembira bahawa penyampai TV menarik diri ke dalam impiannya.

Ibunya membantu Regina untuk menjaga anaknya yang baru lahir. Dia datang ke negara ini dan menetap sementara dengan ibu bapanya yang baru. Tetapi, nampaknya, bantuan itu tidak mencukupi, atau terdapat banyak kebimbangan bahawa ibu muda berfikir tentang keperluan untuk sokongan psikologi.

Regina memutuskan untuk tidak terlibat dalam bantuan diri dan rawatan diri, dan dia juga tahu bahawa kemurungan postpartum adalah keadaan yang sangat berbahaya bagi jiwa wanita. Oleh itu, penyampai TV memutuskan untuk melawat ahli psikologi pada masa akan datang untuk menerima program pemulihan individu.

Dia tidak menganggap pilihan untuk membuang emosinya di rumah, untuk menyatakan negatif terkumpul kepada saudara-mara dan rakannya, seperti ahli psikologi yang tidak dinamakan daripada nasihat Internet. Orang yang dikasihi, menurut Regina, tidak sepatutnya. Rayuan kepada pakar akan cara yang paling munasabah daripada keadaan ini.

Pelanggan segera terlibat dalam menyelesaikan masalah dan melontarkan bintang "Eagle and Tails" dengan petua tentang bagaimana menangani seorang ibu muda dengan keadaan psikologi yang tidak stabil, kerana hampir semua wanita melewatinya, terutama mereka yang melahirkan anak pertama mereka.

Kemurungan selepas bersalin, mengikut statistik, berlaku setiap wanita ketigaKira-kira 40% kes memerlukan bantuan psikiatri dan rawatan dadah. Di Rusia, tidak biasa untuk menghubungi doktor untuk kes seperti itu, tetapi dengan sia-sia: menurut statistik, kebanyakan perceraian pada tahun pertama selepas kelahiran bayi, serta manicide, bunuh diri dan kes kecederaan pada bayi berlaku tepat kerana kemurungan postpartum. Tanpa bantuan, kemurungan boleh menjadi kronik dan membawa kepada diagnosis psikiatri yang lebih serius.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan