Keluarga besar di Rusia akan membatalkan cukai ke atas harta individu

Di Duma Negeri Persekutuan Rusia memperkenalkan rang undang-undang yang membayangkan pengecualian daripada cukai ke atas harta individu dari keluarga besar.

Draf undang-undang yang diterbitkan "Warta Parlimen" - media rasmi Parlimen.

Ia dirancang bahawa perubahan akan dibuat kepada Kod Cukai Persekutuan Rusia.

Dalam penjelasan kepada projek itu, penulis inisiatif itu mencatatkan bahawa tidak ada sistem aksi seragam yang dapat dipahami di negara ini yang akan memberi sokongan kepada keluarga besar di peringkat negeri. Oleh itu, mengenai sokongan kategori keluarga ini mengatakan banyak, tetapi ia dilakukan, malangnya, tidak mencukupi.

Dasar cukai negara tidak menyiratkan apa-apa keistimewaan untuk menafikan harta ibu bapa dengan banyak kanak-kanak - untuk sebuah apartmen atau rumah, serta untuk ibu bapa, ibu bapa dengan banyak anak membayar dengan cara yang sama dengan orang lain.

Undang-undang draf baru membayangkan bahawa keluarga besar harus diberi keistimewaan, pilihan terbaik adalah pengecualian sepenuhnya daripada cukai tersebut keluarga yang menaikkan tiga atau lebih kanak-kanak kecil.

Untuk menyelesaikan masalah ini, penulis inisiatif yang dicadangkan untuk menyunting artikel 407 Kod Cukai.

Sekiranya dokumen itu diterima, lebih daripada satu setengah juta keluarga Rusia akan mengeluh dengan bantuan - mereka tidak perlu membayar cukai harta benda.

Sebelum ini, kebimbangan mengenai kekurangan sokongan untuk keluarga besar dinyatakan oleh ketua negara Vladimir Putin.

Beliau mengarahkan untuk memberikan status rasmi keluarga dan pada 15 Julai 2018 untuk memberi mereka kadar gadai janji sebanyak 6%, tanpa mengira bilangan anak dan tarikh lahir mereka.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan