Keluarga besar akan dibantu untuk mendapatkan tempat di tadika

Rang undang-undang telah dikemukakan kepada Duma Negeri Rusia hari ini, di mana semua keluarga besar akan dialu-alukan. Menurut dokumen tersebut, kanak-kanak dari keluarga tersebut akan menerima hak khusus ke tempat di tadika dan nurseri.

Hari ini, hak untuk keluarga besar tidak dinyatakan dalam perundangan persekutuan, tetapi ia dinyatakan dalam perintah presiden tahun 1992, yang belum dibatalkan.

Hari ini, kanak-kanak pegawai polis dan anggota tentera, serta orangtua yang menderita akibat kemalangan di kilang kuasa nuklear Chernobyl, bergilir-gilir ke tadika.

Besar dalam senarai ini, tetapi dalam perundangan persekutuan moden, yang memandu pengarah tadika, mereka hanya dilupakan. Akibatnya, ibu-bapa dan bapa-bapa dengan ramai kanak-kanak melengkapkan aduan ke pejabat pendakwa, pejabat ombudsman kanak-kanak, kerana mereka perlu memberi kanak-kanak ke mana ada tempat, dan kadang-kadang 2-3 bayi di tadika yang berbeza ke bahagian-bahagian yang berlainan bandar berubah menjadi ujian sebenar kekuatan pada waktu pagi.

Satu rang undang-undang yang dikemukakan kepada parlimen mesti meletakkan segala-galanya di tempatnya. Apabila mendaftar kanak-kanak di tadika, ibu bapa dengan banyak anak akan menerima hak yang sama seperti polis dan tentera. Dokumen ini dirancang untuk diterima pakai secepat mungkin supaya dari tahun depan ia akan berkuatkuasa.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan