Bercuti di wasiat: ibu bapa dengan banyak kanak-kanak akan dapat bercuti pada bila-bila masa

Bacaan kedua di Negeri Duma meluluskan rang undang-undang yang membenarkan Ibu dan bapa besar mengambil cuti berbayar tahunan pada bila-bila masa yang sesuai untuk mereka.

Sekiranya keluarga membesar tiga atau lebih kanak-kanak, ibu bapa akan diberi hak keutamaan untuk memilih masa rehat berbanding dengan rakan-rakan lain. Majikan tidak akan dapat menolak permintaan cuti dalam tempoh yang dipilih oleh pekerja.

Kod Buruh Persekutuan Rusia hari ini menentukan prosedur untuk mendapatkan percutian mengikut jadual percutian, yang disediakan di perusahaan dan diluluskan oleh pihak pengurusan.

Ibu bapa besar akan dapat berehat di luar jadual dan tanpa mengira keperluan rakan sekerja dan keperluan pengeluaran.

Kehidupan keluarga, di mana banyak kanak-kanak dibesarkan, oleh itu, harus menjadi lebih kaya. Ibu bapa akan dapat meluangkan lebih banyak masa bersama anak-anak mereka ketika mereka bercuti.

Tugas membuat hidup lebih selesa untuk keluarga besar di Rusia telah ditetapkan oleh ketua negara, Vladimir Putin.

Draf undang-undang meminda Kod Buruh. Apabila mengambil kira bilangan kanak-kanak perlu ingat bahawa dalam kedudukan tersebut hanya kanak-kanak yang berusia di bawah 12 tahun. Sekiranya tiga orang anak kecil membesar dalam satu keluarga, tetapi salah seorang daripada mereka berusia lebih dari 12 tahun, hak cuti luar biasa tidak akan diberikan.

Kepentingan para majikan tidak sepatutnya menderita, menurut anggota parlemen, kerana tidak banyak keluarga di negara ini yang memenuhi syarat ini.

Dokumen tersebut akan mempunyai bacaan terakhir dan ketiga. Pada masa ini, penciptanya - MP Tamara Pletnev dan sekumpulan rakan seperjuangannya - sepatutnya membuat semua pindaan yang dibincangkan pada draf undang-undang.

Selepas penerimaan pembacaan ketiga pindaan itu akan membuat Kod Buruh dan menentukan masa kemasukan undang-undang. Walaupun diandaikan bahawa peraturan baru bercuti hendaknya mula bertindak dari 1 Januari 2019.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan