Ibu bapa besar dari Urals berkata mereka bersedia menyerahkan anak-anak ke rumah anak yatim kerana tarif yang tinggi untuk sampah

Ibu bapa ramai kanak-kanak dari kampung Korkino di Wilayah Krasnoyarsk menyatakan bahawa bersedia untuk membawa anak-anak ke rumah anak yatim kerana pembaharuan sampah, dilancarkan di Rusia: mereka mula menerima bil besar untuk pengumpulan sampah. Sejak keluarga tinggal di rumah persendirian, ia dikenakan kadar bilangan penyewa.

Kini setiap bulan keluarga menerima rang undang-undang dalam jumlah lebih daripada seribu rubel sahaja untuk eksport sisa pepejal isi rumah. Keluarga dengan sembilan kanak-kanak dan jumlah pendapatan sebanyak 11 ribu Rubel tergolong kategori golongan yang memerlukan, dan untuknya, menurut ibu bapa, setiap ruble dalam akaun.

Ibu dan ayah membuat cadangan untuk membantu mengaturkan anak-anak untuk berlindung kepada timbalan dewan perwakilan setempat, Alexander Korkin, yang membuat kisah pribadi ini dari kehidupan seorang pemilik rumah keluarga.

Pada 1 Januari, peraturan baharu untuk pembayaran eksport sisa isi rumah berkuatkuasa di Rusia. Mulai sekarang, sampah tidak dibayar oleh kawasan itu, tetapi dengan jumlah penyewa.

Terdahulu, penduduk Krasnoyarsk, dalam protes terhadap pembaharuan sampah, telah mengumpul pakej besar sampah dan menghantar mereka ke timbalan Duma Negeri. Mereka membantah bukan sahaja terhadap tarif yang tinggi untuk perkhidmatan utiliti yang mengeluarkan sisa itu, tetapi juga terhadap fakta bahawa sejak 1 Januari, bandar itu hampir-hampir terperangkap dalam sampah - sampah sampah, walaupun di pusat bandar, tidak dibongkar dan tidak dieksport.

Wakil-wakil pejabat Pesuruhjaya Hak Kanak-kanak di Wilayah Krasnoyarsk campur tangan. Mereka memberi jaminan bahawa mereka akan melakukan segala yang mungkin untuk meringankan beban pembayaran utiliti untuk keluarga besar dengan sembilan kanak-kanak untuk ibu bapa masih memutuskan untuk tidak menghilangkan anak lelaki dan anak perempuan.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan