Memberi kelahiran terlalu awal: ibu-ibu banyak kanak-kanak ditolak manfaat kerana kelahiran pramatang

Ibu kepada banyak kanak-kanak, Olga Rozenko, yang tinggal di Sakhalin, tidak boleh membuat pembayaran sosial untuk membeli rumah untuk keluarga besarnya, yang kini membawa lima anak. Sebab penolakan pekerja sosial untuk mengeluarkan manfaat adalah hakikatnya salah satu daripada kanak-kanak dilahirkan awal.

Kelahiran itu berlaku jauh sebelum tarikh akhir yang ditetapkan oleh bidan, ketika wanita hamil berada jauh dari rumah, dalam perjalanan ke ibu mertuanya, di Belarus. Hakikat bahawa kanak-kanak itu dilahirkan bukan di wilayah Persekutuan Rusia, dan menjadi asas untuk keengganan untuk mengira manfaat yang kena dibayar.

Kaedah-kaedah untuk peminjaman sekaligus untuk keluarga besar keluarga Sakhalin mengandungi kata-kata pelik mengenai fakta bahawa keluarga besar dianggap sebagai keluarga di mana setiap kanak-kanak dilahirkan di Rusia.

Pegawai tidak sama sekali malu dengan fakta bahawa empat kanak-kanak lain dilahirkan di Sakhalin. Selepas kelahiran pramatang di wilayah negara asing, keluarga itu kembali ke tanah air mereka, kanak-kanak itu tidak menerima kewarganegaraan Belarusia.

Putusan perlindungan sosial masyarakat ibu banyak kanak-kanak cuba beberapa kali untuk merayu dalam pelbagai keadaan, tetapi sejauh ini tidak ada yang dicapai.

Semua pegawai menunjukkan undang-undang tempatan yang sangat besar mengenai keluarga besar dan rumusannya yang lebih rumit, yang mana ahli-ahli kerajaan serantau yang mengadopsi dokumen itu tidak dapat memikirkan sama sekali.

Oleh itu, kini seorang wanita bermastautin di pulau itu tidak dapat membantu sama ada di pejabat pendakwa tempatan, atau di Duma daerah, atau di wilayah pemerintahan.

Sekarang Olga telah merayu kepada mahkamah, pendengaran pertama telah dijadualkan untuk musim luruh ini.

Untuk rujukan: Pada Sakhalin ada program dimana keluarga yang mempunyai empat atau lebih anak dapat menerima pembayaran secara sekaligus untuk pembelian apartemen.

Tetapi perkataan piagam itu sendiri, seperti yang ternyata, tidak sempurna dan tidak dipikirkan sampai akhir. Sudah tentu, pilihan terbaik adalah untuk membuat perubahan pada kata-kata rasmi dokumen itu, tetapi pegawai-pegawai tidak mahu melakukannya dan mengatakan bahawa mereka akan menyemak semula undang-undang tempatan hanya jika terdapat keputusan mahkamah yang sama.

Peguam yang berpengalaman mengatakan bahawa lingkaran ganas sedang dibuat - pegawai sedang menunggu keputusan mahkamah, dan mahkamah tidak boleh membuat keputusan yang akan bertentangan dengan undang-undang semasa. Sekiranya Rosenko berjaya memenangi proses ini dengan beberapa keajaiban, ia akan mewujudkan duluan skala nasional dan membuka jalan kepada mahkamah untuk penduduk negara lain yang menghadapi rumusan undang-undang tempatan yang tidak masuk akal.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan