Ibu banyak kanak-kanak memberi anak yang sihat untuk mendapatkannya

Di Rostov-on-Don, sebuah skandal meletus. Ibu banyak kanak-kanak meminta bantuan dalam merawat kanak-kanak yang sakit di Internet di forum wanita dan juga memberikan maklumat, dan dia membeli sebuah rumah baru dan sebuah kereta untuk dikumpulkan 5 juta rubel.

Kanak-kanak itu benar-benar sihat, dan membantu - palsu.

Mengumpul sejumlah besar wang mengambil masa kira-kira dua tahun. Sepanjang masa ini, wanita itu memohon untuk membantu dia dengan membayar penjagaan dan rawatan kanak-kanak dengan kanser. Ibu memohon kedua-dua sijil palsu dan gambar anaknya dalam topeng perubatan.

Anak lelaki berusia 9 tahun Artem, menurutnya, mengalami bentuk kanser yang teruk. Ibu kerap, seperti yang dijadualkan, dilaporkan pada pendaftaran anggota forum, ditunjukkan berapa banyak wang yang telah dikumpulkan, berapa banyak yang masih akan dikumpulkan. Tidak ada tingkah laku dan foto dan rujukan yang disediakan olehnya tidak ragu-ragu.

Seluruhnya, wanita Rostov mengatasi tugas itu dan mengumpulkan sejumlah besar anak lelaki itu. Tetapi selepas itu, wanita itu lagi meminta bantuan, mengatakan bahawa kanak-kanak telah menggantikan satu ubat mahal dengan yang lain, dan sekarang tidak ada apa-apa untuk membeli ubat baru.

Ahli-ahli forum dengan amanah berkongsi terakhir, dikurangkan 500, iaitu 1000 rubel, kepada seorang ibu yang berdaya usaha yang menyumbangkan 125 ribu kepada salah satu kedai kanak-kanak.

Sejak forum di mana operasi itu dijalankan untuk menyelamatkan Tyoma "mati", besar, dan terdapat ribuan wanita setiap hari, terdapat ibu-ibu dengan pengetahuan dalam laporan perakaunan dan kewangan, yang kelihatan mencurigakan pada dokumen yang ibu hamil disediakan sebagai laporan pada pembaziran wang (cek telah dikeluarkan di Photoshop). Tetapi ia tidak semestinya seperti ini yang pelik kepada mereka, tetapi nombor timah fiktif sepenuhnya, yang wanita itu menunjuk dalam dokumen - dia hanya melewati nombor dari 1 hingga 9.

Wanita mula mencari farmasi di mana ibu Tyoma didakwa membeli ubat untuk anaknya, tetapi ini tidak berlaku. Pengaturcara ibu disambungkan kepada ibu-akauntan, yang dapat mencari tapak dengan mudah dari mana wanita itu mengambil foto-foto ubat-ubatan itu dan membebaskannya seperti yang dibeli olehnya.

Mereka meletakkan dalam sejarah titik ibu - doktor yang memanggil hospital di mana, didakwa, budak itu dirawat, dan mendapati bahawa pesakit sedemikian tidak didaftarkan dan tidak didaftarkan. Dan tidak pernah ada doktor dengan nama itu, yang menandatangani sijil Tyoma.

Pengiraan mudah telah menunjukkan bahawa dalam dua tahun yang tidak lengkap penipu telah mengumpulkan lebih daripada 5 juta Rubles. Forum wanita yang berkongsi terakhir pergi melawatnya. Mereka dipenuhi oleh seorang lelaki yang sangat sihat, Tyoma.

Sejarah telah membangkitkan orang ramai. Peguam mengingatkan anda bahawa adalah yang terbaik untuk membantu kanak-kanak yang memerlukan dan ibu bapa mereka melalui dana rasmi berlesen khas.

Ibu lima anak dari Rostov mengumpul wang yang dibelanjakan untuk membeli sebuah rumah dan sebuah kereta baru. Ibu-ibu yang bermati hati Rostov, yang membantu kanak-kanak, berhasrat untuk menyaman ibunya.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan