Kementerian Kesihatan memberi amaran: ubat homeopati dan antiviral untuk jangkitan virus pernafasan akut tidak praktikal

Kementerian Kesihatan Rusia dikeluarkan cadangan baru untuk rawatan SARS. Wabak jangkitan virus pernafasan akut telah direkodkan di hampir semua kawasan di negara ini.

Dokumen ini, di mana Kementerian Kesihatan memberi cadangan untuk menghadiri doktor, disebabkan kegelisahan sebenar dalam persekitaran profesional. Buat pertama kalinya, para pegawai dan ahli Kesatuan Pediatrik Rusia secara terbuka dan secara rasmi mengakui apa yang mereka bicarakan sebelum ini hanya di luar dan dalam berbisik - antiviral dan ubat homeopati tidak menjejaskan perjalanan rawatan kanak-kanak dengan ARVI.

"Kanak-kanak Anaferon", "Ergoferon", "Immunal", "Otsillokokcinum", "Viferon" dan banyak lagi cara lain yang memberi kanak-kanak pakar kanak-kanak hari ini yang mempunyai selesema dan ARVI, jangan mempercepat pemulihan, tidak menjejaskan proses ini.

Dokumen Kementerian Kesihatan sangat disyorkan kepada doktor berhenti mencalonkan mereka dan memberitahu ibu bapa bahawa jangkitan virus adalah bersifat jinak, dan hanya perlu memastikan anak minum, berehat dan udara segar. Hanya campur tangan ubat yang minima yang boleh diterima - ubat simptomatik untuk selesema atau batuk.

Kementerian Kesihatan menunjukkan bahawa asas bukti keberkesanan antivirus tidak praktikal. Setakat ini, tidak mungkin untuk membuktikan bahawa ubat-ubatan terkenal yang dibeli oleh orang tua untuk kit pertolongan cemas domestik dalam musim kejadian mempunyai sekurang-kurangnya beberapa kesan pada badan. Pelantikan mereka harus dianggap tidak wajar..

Juga, Kementerian Kesihatan dalam dokumennya mengingatkan bahawa jangkitan virus pada kanak-kanak adalah secara mutlak tidak boleh dirawat dengan antibiotik dan lebih-lebih lagi untuk menetapkan antibiotik untuk mencegah kemungkinan komplikasi pasca-virus, seperti yang dilakukan oleh ramai ahli pediatrik hari ini.

Doktor mengambil dokumen baru dengan semangat. Dia jujur menunggu masa yang lama. Pelbagai antiviral dan ubat homeopati berkesan membantu hanya pengeluar dadah tersebut - mereka menerima keuntungan berjuta-juta dolar semasa musim ARVI.

Garis panduan klinik Kementerian Kesihatan tidak mempunyai status hukum. Ini hanya syor untuk doktor.

Ikutilah mereka dan merawat kanak-kanak secukupnya atau tidak mengikut dan terus menetapkan "pacifiers" mahal, membuat keputusan untuk setiap doktor tertentu.

Teks penuh dokumen itu diterbitkan di laman web Kesatuan Pediatrik Rusia. Ibu bapa juga akan mendapati ia berguna, kerana mereka mempunyai hak untuk meminta pakar pediatrik untuk justifikasi ubat-ubatan yang ditetapkan kepada kanak-kanak. K juga pemahaman yang jelas mengenai kesia-siaan ubat antivirus. akan membantu menjimatkan banyak wang untuk belanjawan keluarga. Seorang anak yang sakit akan menjadi lebih bermanfaat jika ibu dan ayah membeli buah segar untuknya dengan wang ini.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan