Apa yang akan diberikan kepada kanak-kanak: di Kementerian Perindustrian dan Perdagangan memutuskan hadiah sosial untuk semua bayi yang baru lahir di Rusia

Kementerian Perindustrian dan Perdagangan telah menyelesaikan pembentukan hadiah satu kali yang akan diberikan kepada bayi baru lahir di seluruh negara.

Dalam satu set percuma pada kesempatan kelahiran seorang lelaki baru memutuskan untuk memasukkan lampin, slider, pakaian, topi. Secara keseluruhan - sekurang-kurangnya 12 item.

Hadiah dari negeri ini diletakkan kepada semua bayi yang dilahirkan di mana-mana rantau Rusia.

Semua produk untuk kanak-kanak dalam komposisi hadiah akan dihasilkan di kilang-kilang domestik dan tumbuh-tumbuhan. Perjanjian yang berkaitan telah pun dicapai.

Program ini akan membantu bukan sahaja ibu bapa baru, tetapi juga pengeluar barang-barang kanak-kanak - untuk mereka penyertaan akan diberi pampasan melalui anggaran persekutuan.

Pediatrik dan wakil masyarakat induk turut mengambil bahagian dalam menyusun senarai barangan untuk hadiah.

Selain pakaian dan lampin, ibu bapa bayi yang baru lahir juga akan menerima barangan seperti selimut, lampin, krim penjagaan kulit bayi, serbuk bayi, dan kain basah.

Pelancaran program persekutuan "Hadiah untuk Bayi Baru" telah diumumkan pada Jun tahun ini.

Di Moscow, Daerah Autonomi Yamal-Nenets, Bashkortostan dan Wilayah Tula, mereka telah mula menyajikan hadiah kepada bayi. Rantau yang lain akan menyertai program ini dalam masa terdekat.

12 item - bukan had. Ini hanya set minimum oleh Kementerian Perindustrian dan Perdagangan.

Di kawasan di atas tanah, komposisi hadiah itu dapat diperluaskan. Oleh itu, hadiah untuk bayi baru lahir Moscow terdiri daripada 44 barang, termometer, bukit mandi, set kosmetik untuk bayi itu telah ditambah, dan senarai pakaian telah diperluaskan. Di kawasan rantau Tula mengandungi 22 item.

Hadiah semacam itu, pada pendapat Kerajaan Persekutuan Rusia, akan merangsang keluarga muda untuk mempunyai anak-anak, dan juga akan membantu keluarga mereka yang berada dalam situasi kewangan yang sukar.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan