Di mana menunggu penambahan: Kementerian Buruh telah meramalkan kawasan mana yang akan menimbulkan kesuburan

Pakar dari Kementerian Buruh dan Pembangunan Sosial menganalisis keadaan semasa dengan kadar kelahiran dan pendaftaran wanita hamil di klinik wanita di negara ini dan dibuat ramalan untuk 2019 dan 2020.

Mereka yakin bahawa letupan sebenar kadar kelahiran menanti Chechnya, Tuva dan Pergunungan Altai.

Kadar kelahiran adalah nisbah bilangan kanak-kanak bagi setiap wanita purata.

Jadi, sudah pada tahun 2019, pekali ini, menurut pakar-pakar dari Kementerian Buruh, akan menjadi 1.65 untuk seluruh negara. Di Siberia, ia akan melebihi 2, dan di Caucasus ia akan naik di atas dua.

Pemimpin di antara wilayah di mana akan ada banyak anak akan menjadi Republik Tyva - akan ada 3.4 anak per penduduk. Di Chechnya, angka ini akan sedikit lebih rendah - 2.92, di Daerah Autonomi Nenets - 2.52 dan hampir seperti di Buryatia.

Letupan kesuburan menanti kawasan di mana akar kuat tradisi keluargadan terdapat juga jumlah yang agak besar penduduk mudatermasuk dalam umur pembiakan.

Semua ini, dengan mengambil kira langkah kerajaan untuk menyokong keluarga dengan anak-anak, harus memberikan hasil yang luar biasa, menurut pakar dari Kementerian Buruh.

Tetapi, seperti biasa, jika suatu tempat tiba, maka suatu tempat sentiasa berkurang. Terdapat ramalan mengenai kawasan di mana kadar kelahiran dalam tempoh dua tahun akan datang akan jatuh ke paras yang hampir kritikal.

Pakar menyifatkan Moscow dan rantau Moscow, rantau Leningrad, wilayah Voronezh, Smolensk dan bandar Tomsk kepada mereka.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan