Satu juta rubel untuk pengetahuan yang baik: pemenang pertandingan sekolah akan dianugerahkan hadiah untuk kanak-kanak

Hadiah wang tunai untuk pelajar sekolah berbakat Rusia, yang mampu memenangi pertandingan sekolah di peringkat antarabangsa, mesti dimasukkan secepat mungkin. Arahan ini diberikan oleh Presiden Rusia Vladimir Putin.

Dokumentasi mesti disediakan sebelum 1 Februari 2019.

Hadiah akan dibayar pada penghujung tahun 2018, iaitu, anak-anak mereka akan menerima, yang pada tahun lalu dapat memenangi pertandingan sekolah antarabangsa dalam mata pelajaran pendidikan umum.

Saiz anugerah untuk murid-murid sekolah adalah mengagumkan. Tempat pertama dan pingat emas Olimpik akan membawa pelajar itu 1 juta rubel. Pingat perak dan tempat kedua - 500 ribu Rubles. Gangsa dan tempat ketiga - 400 ribu rubel.

Perlu diperhatikan bahawa guru-guru akan mempunyai insentif yang penting untuk menyediakan murid-murid sekolah dengan lebih baik, kerana guru mata pelajaran pemenang Olimpik antarabangsa juga akan menerima anugerah, dan saiznya akan sama dengan saiz tapak semaian: jika pelajar telah menjadi pemenang pertandingan fizik (atau subjek lain), maka dia dan guru fiziknya, yang membantu mempersiapkan diri untuk penyertaan, akan dipindahkan satu juta rubel setiap satu.

Prosedur dan terma pembayaran akan ditetapkan dalam undang-undang sehingga 30 Mac, 2019.

Untuk bonus tunai dapat memberikan tujuan, yang terutama akan ditujukan untuk memenuhi kebutuhan pendidikan anak. Contohnya, pemenang Olimpik antarabangsa akan dapat menghantar sejuta rubles kepada pendidikan lebih lanjut di universiti terbaik di negara ini, latihan, dan juga penyelidikan saintifiknya sendiri. Guru akan dapat menggunakan anugerah itu untuk membekalkan semula kelas, membeli peralatan baru yang diperlukan untuk mengajar mata pelajaran yang lebih mendalam dan lebih serius.

Wang itu akan diperuntukkan dari belanjawan persekutuan, dan kerajaan telah menyediakan untuk ini. Tahun depan, kanak-kanak dan mentor mereka, yang memenangi pertandingan sekolah antarabangsa pada 2018, akan menjadi yang pertama menerima hadiah.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan