Jutawan Buffett yang terkenal di dunia memberikan 4 petua tentang cara untuk membesarkan anak-anak yang berjaya dan bahagia.

Warren Buffet adalah jutawan yang sangat berjaya yang memperoleh 82 bilion dolarnya hanya dengan membina kualiti sendiri dan pendekatan perniagaan yang ia usahakan. Jutawan dianggap saiz orang ketiga di dunia.

Walau bagaimanapun, pada sidang kemuncak Forbes di San Francisco, Buffett cukup terkejut dengan orang ramai dengan memberi kuliah bukan tentang perniagaan, yang sebenarnya diharapkan daripada dia, tetapi mengenai keibubapaan.

Dalam 88 tahun, Warren adalah ayah dengan banyak anak - dia mempunyai tiga orang anak. Anak perempuan Susan dan anak lelaki Howard dan Peter sudah dewasa dan juga orang yang berjaya.

Bagaimana cara membesar orang normal dari kanak-kanak dan memberitahu Buffett.

Nasihat pertamanya adalah mengenai kesederhanaan hidup.

Walaupun kekayaannya, Warren membesarkan anak-anak dalam kesederhanaan - mereka tidak pergi ke sekolah swasta, tetapi menyatakan sekolah, seperti orang lain - dengan bas, dan bukan dalam limos peribadi.

Hakikat bahawa mereka adalah anak-anak jutawan, ketiga-tiga mereka hanya belajar ketika mereka menjadi remaja.

Nasihat kedua untuk ibu bapa terdengar seperti ini: "Jangan memberi mereka semua yang anda miliki!".

Buffett menjelaskan bahawa kanak-kanak perlu meninggalkan banyak wang supaya mereka dapat melakukan sesuatu untuk mereka, tetapi tidak begitu banyak sehingga mereka tidak melakukan apa-apa lagi.

Oleh itu, anak-anak Buffett tidak akan menerima warisan yang besar - hampir semuanya diberikan kepada dana nama.

Nasihat ketiga dari jutawan berkenaan dengan orientasi kehidupan kanak-kanak.

Beliau menasihati ibu bapa untuk menahan nasihat dan bimbingan anak-anak di jalan tertentu, dengan profesion tertentu.

Lebih baik jika anak-anak akan mencari jalan mereka sendiri. Di atasnya, mereka akan dapat merasa lebih bahagia dan mencapai tahap yang tinggi.

Majlis keempat Warren memberikan ibu bapa dengan banyak anak.

Dia bertanya kepada mereka tidak pernah jangan bersatu dengan anak-anak anda dengan kekerasan.

Dia mempunyai anak-anak lelaki dan anaknya yang masing-masing melakukan perniagaan sendiri, ayahnya tidak memaksa mereka melakukan perniagaan bersama atau melakukan amal am.

Hanya apabila setiap anak dapat direalisasikan di kawasan yang menarik untuk diri mereka sendiri, semua orang boleh ingat dengan ibu bapa yang berterima kasih dan mengatakan bahawa mereka "memberinya yang terbaik - cinta dan kebebasan".

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan