Modal bersalin boleh dibina pondok

Skop modal bersalin dirancang untuk berkembang.

Khususnya, adalah dicadangkan untuk membenarkan keluarga dengan anak-anak membina dacha dengan dana yang disediakan oleh sijil.

Kadar kelahiran di negara ini mula merosot sekali lagi, jadi pakar dalam bidang penggubalan undang-undang memikirkan bagaimana menjadikan program negara menyokong demografi lebih menarik.

Hari ibu bersalin, yang diberikan untuk anak kedua atau ketiga, jika dia dilahirkan atau diterima pakai selepas tahun 2007, menyediakan empat kawasan sasaran utama - pendidikan kanak-kanak, pencen ibu, peningkatan keadaan hidup keluarga dan pembelian peralatan dan operasi yang diperlukan untuk kanak-kanak kurang upaya.

Menurut statistik, Rusia paling sering melabur sijil dalam pembaikan rumah.

Draf undang-undang, yang dikemukakan kepada Duma Negeri untuk dipertimbangkan, membayangkan kemungkinan untuk membelanjakan perakuan mengenai pembinaan rumah atau pondok.

Matkapital hari ini menerima lebih daripada 7 juta keluarga Rusia. Hanya sedikit lebih separuh daripada pemegang sijil yang telah melupuskan dana sepenuhnya.

Pada tahun 2018, jumlah matkapital - 453 026 rubel.

Penulis rang undang-undang itu yakin bahawa pembinaan rumah taman atau kampung akan menjadi permintaan. di kalangan keluarga besar, yang mana soal perumahan berkaitan rapat dengan keperluan untuk mengekalkan ladang rumah.

Kerajaan Rusia telah lama membincangkan keperluan untuk memperluaskan bidang modal bersalin. Rang undang-undang itu dijadualkan dipertimbangkan semasa sesi musim bunga.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan