Anda tidak pernah bermimpi: di Amerika Syarikat, ibu memandikan anak itu dalam peluntur dan menyapu dengan kertas berkilau kerana penyakitnya yang langka

Alicia Barber, 27, warga Amerika Syarikat memutuskan untuk melahirkan bayi bertentangan dengan ramalan dan cadangan doktor.

Bahkan semasa kehamilan, doktor mendapati pada bayi penyakit serius yang jarang terjadi. Ichthyosis Harlequin - penyakit yang berlaku dalam satu kes 500 ribu kelahiran. Doktor berkeras untuk mengganggu kehamilan, tetapi ibu mengandung secara mutlak enggan berbuat demikian dan menyelamatkan nyawa anak itu.

Kerana retak dan sisik pada kulit, menyerupai berlian pada kostum Arlekino, penyakit ini mendapat nama ini. Kanak-kanak dengan diagnosis ini mempunyai penampilan yang sangat pelik.

Perkara yang paling berbahaya bagi bayi, yang dinamakan Jamison, adalah jangkitan retak pada kulit.

Ibu muda sekarang perlu melakukan pembersihan basah di rumah 3-4 kali sehari. Antiseptik biasa tidak menghadapi tugas itu, dan kerana Alicia mempunyai dua kali seminggu mandi bayi anda di peluntur dan lap dengan kertas pasir, sebanyak mungkin untuk menyelamatkan serbuk dari skala pada kulit.

Crumbs suka dan menerima cara dia, walaupun terdapat penyakit genetik yang teruk dan berani melindungi terhadap orang lain, yang sering menunjukkan sikap sopan dan agresif terhadap anak yang tidak biasa.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan