Suami tidak keluar: ibu kepada empat orang anak tidak mengiktiraf mempunyai banyak anak kerana kewarganegaraan pasangannya

Penduduk Wilayah Moscow Pushkino menghadapi masalah yang luar biasa: mereka enggan mengakui dia mempunyai banyak anak kerana suami tidak mempunyai kewarganegaraan Rusia.

Victoria Lesovskaya pada bulan Februari melahirkan bayi keempat. Dia dilahirkan dari suami kedua. Pasangan suami isteri Moldavian dan tidak mempunyai kewarganegaraan Rusia.

Apabila Victoria memohon kepada MFC tempatan untuk menuliskan bayi yang baru lahir pada kad pengenalannya dengan ibu yang besar, dia ditolak.

Pegawai-pegawai memotivasi ini dengan hakikat bahawa Victoria dengan banyak anak tidak boleh lagi dikira, sejak dia tidak dapat menyediakan pasport Rusia IFC pasangan anda.

Memandangkan penolakan itu tidak masuk akal dan bahkan tidak masuk akal, wanita itu pergi ke Jabatan Kebajikan Masyarakat di sekitar bandar.

Tetapi di sana dia juga enggan mengganti sijil ibu besar. Di samping itu, pekerja perkhidmatan sosial mengancam pilih sijil sedia ada dan menafikan Victoria semua manfaat yang dinikmati oleh keluarga besar, kerana suaminya adalah Moldovan.

Secara undang-undang, di Rusia, keluarga besar dianggap sebagai sebuah keluarga di mana tiga atau lebih kanak-kanak kecil. Bapa tiga orang anak Victoria adalah Rusia. Tetapi dengan dia dia bercerai.

Atas sebab tertentu, wanita itu tidak mempunyai masalah dengan pendaftaran perkahwinan baru, walaupun CSRA jelas melihat pengantin lelaki itu tidak mempunyai pasport Rusia, dan hanya mempunyai dokumen Moldavian.

Sekarang seorang pemastautin berusia 35 tahun di rantau Moscow berhasrat untuk pergi ke mahkamahsupaya hamba-hamba Themis memikirkan bagaimana kewarganegaraan bapa kanak-kanak itu mempengaruhi statusnya sebagai ibu dengan banyak anak, kerana undang-undang mengenai keluarga besar tidak mengatakan apa-apa tentang kebangsaan bapa!

Peguam yang telah memberi maklum balas kepada kisah yang tidak masuk akal, memanggil penolakan pegawai haram dan cenderung melihatnya sebagai diskriminasi berdasarkan kewarganegaraan.

Peguam telah membantu wanita membuat rayuan kepada Jabatan Perlindungan Hak Asasi Manusia, serta kepada pihak berkuasa perwalian dan wali amanah.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan