"Ibu di Zero": dokumentari telah dikeluarkan mengenai bagaimana ibu bapa "membakar"

Bukan kebiasaan untuk membicarakannya dengan lantang, kerana topik "burnout" ibu bapa dianggap tidak sesuai - bagaimana seorang ibu atau ayah "terbakar"? Boleh Wartawan Anastasia Izyumskaya dan Anna Kuusmaa menumpukan buku "Mom at Zero" kepada topik ini setahun yang lalu. Buku itu segera menjadi buku terlaris. Pada hari lain melihat cahaya dokumentari dengan nama yang samaYang disyorkan untuk melihat semua ibu bapa.

Filem itu menceritakan bagaimana "membakar" emosi dari ibu dan bapa berlaku, bagaimana untuk mencegah ini dan apa yang perlu dilakukan jika ini telah berlaku.

Kedua-dua buku dan filem tersebut menceritakan tentang "sisi gelap" keibuan, yang biasanya tidak ada yang memberi amaran kepada sesiapa pun terlebih dahulu. Mengenai bagaimana seorang ibu dapat kehilangan semua emosi positif dan dibiarkan bersendirian dengan kerinduan, keletihan kronik, keengganan untuk menjadi ibu lagi. Mengenai bagaimana ibu sukar dan keras, bagaimana perasaan mereka yang tidak berdaya dan terdesak. Semua perasaan ini agak normal.hanya penting untuk tidak berdiam diri dan dengan suara penuh untuk meminta pertolongan.

Fenomena pembakaran ibu bapa dirumuskan oleh ahli psikologi dan ahli psikoterapi yang baru-baru ini. Tugas filem itu - memberikan bantuan psikologi kepada ibu dan bapa, menunjukkan bahawa terdapat jalan keluar "terbakar".

Filem ini membentangkan kisah sebenar ibu-ibu yang berbeza yang berjaya bertahan dalam "pembakaran", terdapat komen profesional dari pakar terkenal dalam bidang psikologi dan psikoanalisis, serta nasihat berguna dan berkesan.

Filem itu ditembak oleh pasukan Family Tree.

Menurut statistik, simptom "burnout" emosi pada tahap tertentu dikesan setiap wanitamembesarkan bayi.

Sesetengah menyalahkan diri mereka kerana tidak mampu mengatasi emosi mereka, yang lain cuba untuk diam tentang perasaan mereka, memandang mereka memalukan dan tidak layak ibu mereka. Filem ini menunjukkan bahawa seorang wanita tidak bersendirian dalam emosinya, dan ada jalan keluar.

Para pembuat filem menyatakan harapan itu semua ibu akan melihatnyatetapi menurut mereka adalah lebih penting bahawa ayah bayi memperuntukkan 20 minit masa dan juga menonton video. Sekiranya lelaki belajar untuk melihat gejala pembakaran di isteri mereka, mereka dapat dengan cepat memberikan mereka bantuan yang mereka perlukan dalam kes ini.

Kami membentangkan versi penuh filem ini.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan