Pada tali: kanak-kanak di tadika di Ural, berjalan di atas tali

Penduduk Yekaterinburg terkejut melihat jalan kanak-kanak tadika di atas tali. Itulah bagaimana guru "berjalan" sekelompok murid.

Gambar-gambar pelik aneh itu muncul di Internet, dan juga dihantar ke pejabat pendakwa dan kakitangan jabatan pendidikan prasekolah tempatan Kementerian Pendidikan di rantau ini.

Para saksi mengatakan bahawa sesetengah kanak-kanak memegang tali dan menangis. Guru tidak memberi perhatian kepada aduan dan menuntut murid-murid hanya satu perkara - untuk patuh mengikuti dia, tidak melepaskan tali.

Pengarah tadika bertindak balas terlebih dahulu untuk mengkritik. Dia menyatakan itu amalan berjalan dengan bayi adalah perkara biasa. Sejak kumpulan nurseri mengandungi murid terkecil yang berusia 1.5-2 tahun, agak sukar untuk berjalan dengan mereka dengan cara yang berbeza. Dan pada tali anak-anak tidak akan bertaburan dan tidak akan tersesat.

Pengarah mengingatkan amalan pedagogi Soviet, di mana, mengikutnya, ini adalah apa yang berlaku.

Walau bagaimanapun, di tadika Soviet berjalan kaki kanak-kanak di tali tidak pernah diamalkan. Agar tidak kehilangan anak-anak, mereka diminta untuk memegang tangan atau untuk satu sama lain, yang dapat dilihat dengan sempurna dalam foto arkib, yang telah banyak dipelihara.

Tetapi di sini dalam kartun dalam tempoh yang sama cara tali berjalan untuk kanak-kanak sedang berlaku.

Pada tali, kanak-kanak telah berjalan untuk beberapa waktu di institusi prasekolah di Amerika Syarikat, di beberapa negara lain. Dan mereka tidak melihat jenayah dalam hal ini - tali itu diperlukan untuk keselamatan orang-orang itu sendiri.

Setelah mempertimbangkan hujah-hujah para pihak, ombudsman anak Yekaterinburg, Igor Morokov, juga menyimpulkan bahawa tidak ada yang mengerikan.

Tetapi ibu bapa anak-anak yang mendapat foto itu tidak begitu optimis. Mereka tidak memberi persetujuan mereka untuk berjalan-jalan, dan oleh itu berhasrat untuk mengadu kepada pejabat pendakwa.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan