Keluarga berpendapatan rendah dengan anak-anak yang baru lahir akan diberi produk bayi.

Keluarga Rusia, tidak mempunyai pendapatan yang mencukupi, tetapi mempunyai bayi baru lahir, menawarkan bantuan di peringkat negeri. Pengerusi Kabinet Menteri-menteri Persekutuan Rusia Dmitry Medvedev diperintahkan untuk memulai mengembangkan program yang memungkinkannya.

Ibu dan bapa berpendapatan rendah yang mempunyai bayi sehingga mereka mencapai usia satu tahun, mereka merancang untuk memberi produk percuma untuk kanak-kanak yang dibuat di Rusia.

Pembangunan peruntukan tertentu terlibat dalam Barisan Popular All-Russian. Di sana mereka menjelaskan bahawa pertama sekali kita bercakap mengenai perabot kanak-kanak - katil bayi, kerusi tinggi, kenderaan - kereta dorong, dulang mandi, botol bayi dan pakaian kanak-kanak, serta lampin dan mainan.

Senarai dan senarai sebenar semua yang boleh dikaitkan dengan konsep "produk kanak-kanak yang diperlukan" kini sedang dibincangkan secara aktif. Pakar-pakar ONF berkata mereka akan menyediakan dokumen dan membentangkannya kepada orang awam dan ahli parlimen tidak lewat daripada 30 Mei tahun ini.

Kerajaan Rusia menganggap inisiatif sedemikian akan menjadikan hidup lebih mudah bukan sahaja untuk ibu bapa muda yang tidak mempunyai pendapatan purata, tetapi juga untuk wakil industri negara kita, kerana mereka akan menerima saluran jualan yang boleh dipercayai untuk produk mereka.

Dmitry Medvedev membahas pesanan itu Rospotrebnadzoryang mesti mengesahkan apa jenis barangan untuk kanak-kanak sangat diperlukan Kementerian Perindustrian dan Perdaganganyang akan menentukan senarai perusahaan yang menyertai program ini. Juga tawaran yang diterima masuk Kementerian Pembangunan Ekonomi - Para pakar dalam kementerian ini mesti mengira berapa peratus penduduk dapat memenuhi keperluan program tersebut. Semua isu kewangan mesti diselesaikan oleh pakar. Kementerian Kewangan.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan