Selebriti kecil: tokoh LEGO meraikan ulang tahunnya ke-40

Tepat 40 tahun yang lalu, apabila tidak ada telefon bimbit dan telefon pintar, dan Internet belum muncul, LEGO minifigure telah dibuat, menandakan permulaan era baru.

Sejak itu, set pereka dan watak-watak di dalamnya telah berubah, meniru dunia di sekeliling mereka, cuba "bersaing dengannya." Beberapa generasi membesar pada mereka.

Angka berbentuk manusia pertama muncul di pereka LEGO pada tahun 1974. Mereka tidak bergerak, walaupun pada masa itu mereka adalah salah satu hadiah yang paling diinginkan untuk kanak-kanak itu.

Dan hanya pada tahun 1978 telah dibangunkan minifigure pertama dengan kaki bergerak dan pemegang. Di samping itu, pencipta telah menyediakan wajahnya - mudah, simbolik, tetapi sangat baik hati.

Selama bertahun-tahun watak utama hanya boleh tersenyum, tetapi kini di dalam arsenal pemain kecil ada 650 emosi yang unik, yang boleh digunakan, memainkan sebarang situasi permainan.

Atas dasar minifigure 20 watak-watak pertama dibuat, antaranya ialah seorang anggota polis, seorang doktor, seorang penyelamat, seorang angkasawan.

Selama 40 tahun, senarai watak melebihi 8000. Sekarang kanak-kanak boleh bermain jurulatih, Viking, lanun dan makhluk asing. Mana yang anda pilih untuk anak anda, dalam komposisinya akan sentiasa menjadi minifigure LEGO.

Dengan cara ini, mainan ini mempunyai kemahiran bertindak yang luar biasa. Dia membintangi siri filem Hollywood "Lego".

Untuk membuang satu angka, pengeluar menggunakan lapan cetakan. Setiap bahagian mainan dihasilkan dengan ketepatan yang tinggi. Disebabkan saiz, dan minifigurki moden, dan mainan lama yang berusia empat puluh tahun bersesuaian dengan satu sama lain.

Kanak-kanak psikologi mengatakan bahawa mainan ini telah membantu lebih daripada satu generasi bayi.

Ia membolehkan anda memainkan situasi hidup, berkat kemampuan intelek, emosional, imaginasi dan komunikasi anak-anak dikembangkan. Iaitu, kualiti ini sebahagian besarnya menentukan kejayaan seseorang di masa depan.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan