Gambar pada kos kehidupan: di India, seorang kekasih diri menjatuhkan bayi di eskalator

Di salah satu pusat membeli-belah di India, seorang wanita muda cuba mengambil diri sendiri di eskalator dan tidak dapat menjaga bayi berusia 10 bulan.

Anak kecil binasa.

Pegawai polis mula menyiasat kejadian itu.

Telah ternyata bahawa gambar di eskalator mencadangkan untuk menjadikan ketua keluarga. Sebaik sahaja keluarganya mula bangkit, wanita itu memegang anak itu dengan satu tangan, sementara yang lain cuba membuat diri sendiri.

Tiba-tiba, ibu kehilangan keseimbangannya, anak itu jatuh dari tangannya terus ke rentang.

Gadis kecil itu terluka tidak serasi dengan kehidupan. Doktor menyatakan kematian hospital tempatan, di mana kanak-kanak itu diambil dengan harapan untuk menyelamatkan.

Polis cenderung untuk melayakkan diri sebagai kemalangan.

Ibu bapa bayi itu mengatakan bahawa mereka tidak bersalah dan tidak dapat menanggung tanggungjawab undang-undang, sejak kematian bayi itu secara kebetulan.

Tidak kira betapa menakutkan berita itu mungkin kedengaran dengan Rusia, tidak ada seorang pun di India yang terkejut dengan kejadian ini. Di negara ini, menurut hasil kajian para saintis Institut Maklumat Indraprastha, lebih banyak kematian akibat selfie. Kira-kira 76% daripada semua tragedi semasa selfies di dunia berlaku di India.

Dua tahun yang lalu, di negara ini, atas inisiatif kerajaan tempatan, pemasangan tanda-tanda larangan di tempat-tempat berbahaya bermula. Tanda-tanda yang berdiri, dan gambar terus diambil dan pihak berkuasa tidak dapat mempengaruhi fenomena ini.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan