Mie segera berbahaya untuk kanak-kanak.

Bahaya mie segera yang tidak dijangka dipanggil oleh saintis Amerika.

Pada persidangan tahunan Akademi Pediatrik Amerika Syarikat, mereka membuat persembahan di mana mereka menyebut statistik itu setiap tahun pembakaran teruk dengan mie segera sehingga 10 ribu kanak-kanak.

Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) menyokong kenyataan itu dan menjelaskan bahawa sehingga 180 ribu orang mati setiap tahun dari luka bakar yang sama dari cecair mendidih, 11 juta setiap tahun pergi ke doktor dengan luka bakar sedemikian.

Daripada jumlah jisim sehingga 60% adalah kanak-kanak.

Menurut saintis, bahaya mi segera terletak pada bau yang menarik yang dikeluarkan semasa pembuatan bir.

Ia dicapai dengan perisa dan monosodium glutamat. Hasilnya, tunggu sehingga mi sejuk sedikit dan menjadi lebih selamat, anak itu tidak mahu, dia tergesa-gesa mencuba. Akibatnya, bayi mendapat keterukan yang berbeza-beza.

Seorang dewasa tahu bagaimana untuk mengawal keinginannya dan membandingkannya dengan tanggapan keselamatan; kanak-kanak tidak tahu bagaimana.

Menurut perkhidmatan perubatan Amerika Syarikat, paling kerap menerima luka bakar yang sama. kanak-kanak berumur 3 hingga 12 tahun. Pembakaran yang paling teruk adalah kanak-kanak berusia 3 hingga 6 tahun.

Pencipta mie segera adalah ibu negara Taiwan yang lahir Momofuku Ando, ​​yang pada tahun 1958 mencipta produk yang dapat membantu negaranya melalui masa yang sukar dan agak lapar. Hari ini, mi segera dihasilkan di banyak negara.

Produk sedemikian, menurut Jepun, adalah ciptaan utama negara sejak abad yang lalu. Menurut pungutan suara, mi masih meninggalkan karaoke jauh di belakang.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan