Doktor Crimean meminta pelancong tidak mengambil anak-anak dengan mereka sehingga tahun ini

Kementerian Kesihatan Crimea membuat kenyataan rasmi dan meminta pelancong tidak membawa bersama mereka untuk berehat di anak-anak Crimea yang belum berusia setahun.

Perjalanan ke pantai Crimea pada usia ini berbahaya untuk kesihatan kanak-kanak, kata Lyudmila Prokudina, ketua pakar Kementerian Kesihatan Crimea mengenai jangkitan.

Pakar memberi motivasi pendapat mereka dengan fakta bahawa di laut sukar untuk mematuhi semua peraturan kebersihan yang diperlukan untuk penjagaan bayi dan bayi.

Di samping itu, menurut doktor, kanak-kanak merasa sukar untuk membiasakan diri dengan persekitaran yang baru, penyesuaian bermula, dan kanak-kanak menjadi sakit.

Tahun ini, musim panas di Crimea sangat panas.

Sudah mendapat momentum jangkitan rotavirus. Oleh itu, doktor meminta pelancong tiada apa untuk memberi makan anak-anak anda di pantai.

Kanak-kanak harus berenang hanya pada waktu pagi dan selepas pukul lima petang untuk mengelakkan sunstroke.

Kenyataan doktor Crimea agak munasabah - dalam tiga minggu bulan Jun lebih daripada tiga ratus keluarga pelancong datang ke hospital Crimea yang mengeluh tentang penyakit tertentu pada anak.

75% kanak-kanak sakit - kanak-kanak di bawah umur satu tahun. Dalam satu pertiga kes, jangkitan rotavirus didiagnosis, dalam 20% kes, hyperthermia (terlalu panas), 10% aduan berlaku mengenai kecederaan yang diterima oleh kanak-kanak di pantai.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan