Sanatoriums Crimean dalam mod kecemasan menerima kanak-kanak dari Armyansk tercemar oleh pelepasan kimia

Kira-kira seribu tempat yang diperuntukkan sanatorium Crimean untuk menampung kanak-kanak dari bandar Armyansk, di mana terdapat pelepasan bahan kimia berbahaya dan berbahaya.

Membuat keputusan selama dua minggu untuk mengosongkan semua kanak-kanak dan meletakkannya di sanatoriums Wilayah Krasnodar dan Crimea.

Kementerian Kesihatan mengucapkan terima kasih kepada semua kemudahan rekreasi yang menanggapi panggilan bantuan. Semua kanak-kanak dari bandar yang terjejas akan berehat dengan perbelanjaan negeri itu.

Bagi penduduk dewasa Armyansk, mereka memutuskan untuk membuka farmasi sepanjang masa di mana mereka akan mengeluarkan bungkus kapas-kasa percuma.

Jawatankuasa siasatan membuka kes jenayah mengenai fakta pembebasan. Sekarang terdapat penyiasatan dan penubuhan semua keadaan kejadian itu.

Ingatlah di Armyansk, yang terletak di bahagian utara Crimea, direkodkan lebihan bahan berbahaya di udara hampir tiga kali.

Tumbuhan titanium di mana kemalangan yang berlaku telah dihentikan buat sementara waktu. Menurut versi awal, lebihan anhidrida sulfur terjadi akibat kemalangan pada penumpu asid. Terdapat versi yang menyebabkan penyejatan bahan berbahaya adalah haba anomali, yang dikuasai oleh Crimea. Para pelaku insiden itu ditubuhkan.

Anhidrida Sulfur adalah berbahaya, terutama untuk kanak-kanak. Ia menyebabkan pembengkakan paru-paru, saluran pernafasan atas, keracunan sistemik, pembesaran jantung. Sekiranya gas memasuki awan, hujan asid mungkin berlaku.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan