Krosh dan Nyusha mengajar kanak-kanak untuk mengira wang

Kementerian Kewangan Rusia, animator dari St Petersburg dan kumpulan syarikat Riki memutuskan untuk membantu Rusia muda mempelajari asas literasi kewangan. Projek baru "Smesharikov" adalah kitaran siri animasi di mana kanak-kanak lelaki dan perempuan akan diberitahu mengenai pinjaman, upah, simpanan persaraan, insurans, gadai janji, hak pengguna dan aspek kewangan lain dalam kehidupan dewasa dengan cara yang mudah dan mudah difahami.

ABC Literacy Kewangan akan dibebaskan bukan sahaja pada skrin, tetapi juga dalam buku keras - buku yang digambarkan telah dibebaskan sebagai sebahagian daripada projek tersebut. Penulis idea percaya bahawa watak-watak kegemaran mereka - Krosh, Nyusha, Kopatych, Sovunya dan Barash - akan dapat mengajar kanak-kanak bagaimana membuat pilihan, menanggung risiko kewangan dan bertanggungjawab.

Siri dan tugas-tugas dalam edisi cetak difikirkan sedemikian rupa sehingga maklumat itu menarik minat anak-anak dan ibu bapa mereka. Topik sepenuhnya konsisten dengan program untuk meningkatkan celik kewangan, yang diterima pakai di semua sekolah Rusia.

Dua episod pertama projek baru sudah tersedia di saluran Smeshariki rasmi di YouTube. Pada hari terakhir Januari 2018, siri perdana "Perniagaan Noble" dan "Pulau Paradise" ditambah.

Semua siri projek lain akan muncul di saluran secara beransur-ansur sehingga akhir bulan Ogos 2018.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan