Kontraseptif - bukan penghalang: wanita Inggeris melahirkan lima anak ketika mengambil pil

Hannah Donahue dari Amerika Syarikat membuat persoalan dunia keberkesanan kontraseptif oral. Dia membawa mereka dari usia 18 tahun, dan menentang latar belakang pil yang dia dapat melahirkan lima anak. Buat kali pertama, kehamilan yang tidak dirancang berlaku pada usia 18 tahun. Walaupun kemiskinan, hakikat bahawa dia dan pemudanya telah menghadiri kolej, ia telah memutuskan untuk melahirkan, dan anak perempuan pertama Megan dilahirkan. Tahun ini, gadis itu akan berusia 9 tahun.

Selepas kelahirannya, Hannah meminta doktor untuk menetapkan pil kontraseptifnya, kerana bekasnya sudah "gagal". Doktor bukan sahaja menemui keluarga pelajar, tetapi juga mengajar Hannah untuk mengambil pil pada jadual. Gadis itu tidak pernah memecahkannya, selalu melihat tablet dengan ketat pada isyarat telefon bimbit. Walau bagaimanapun, selepas beberapa bulan, toksikosis muncul dan haid hilang. Ujian kehamilan menunjukkan dua garis terang dan kejutan Hannah, suaminya dan doktor yang menetapkan kontraseptif, tidak mempunyai had. Anak perempuan kedua Charlie dilahirkan. Dia akan berumur 8 tahun.

Hannah tidak lagi mempunyai pil untuk iman, dan selepas melahirkan, dia pergi ke klinik, di mana dia diberikan implan perancang. Selama tujuh tahun, semuanya baik-baik saja, tetapi keadaan kesihatan memerlukan pengekstrakan implan. Pil kontraseptif ditetapkan sebagai ganti.

Kehidupan Channa telah berubah. Dia berputus asa dengan suaminya, dan kemunculan anak-anak baru dan perkahwinan baru dalam rancangannya tidak dimasukkan.

Setahun yang lalu, seorang wanita bertemu seorang lelaki berusia 30 tahun, dan hanya satu malam bersamanya (menentang latar belakang pil kontraseptif!) Adalah cukup untuk hamil dengan segera tiga kali ganda!

Ternyata ketiga-tiganya bukan kembar, masing-masing dikandung dari sel telur yang berasingan. Tiada had untuk kebimbangan para doktor.

Pengenalan baru ternyata menjadi orang yang bertanggungjawab, dia menjaga Hannah dan anak-anaknya. Apabila seorang wanita ditawarkan pengurangan (pengambilan embrio "tambahan"), dia menolak dengan tegas.

Dua perempuan dan satu anak lelaki dilahirkan.

Wartawan adalah ibu fenomena melaporkan bahawa keyakinannya terhadap kontraseptif telah benar-benar merosot, tetapi dia tidak menyesal, anak-anak itu kegembiraannya dan makna hidupnya.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan