Kanak-kanak Cina mengenakan larangan pada permainan panjang dalam aplikasi mudah alih

Di China, keputusan peringkat negeri pada pengenalan sistem yang mengehadkan masa yang boleh dibelanjakan kanak-kanak dalam permainan mudah alih.

Menipu sistem tidak berfungsi. Mendaftar pengguna hanya boleh di bawah nama sebenar. Syarikat itu semestinya memeriksa umur pengguna di pangkalan polis dan hanya selepas itu memberikannya akses kepada aplikasi mudah alih dan kandungan lain.

Sekiranya pentadbir sistem menetapkan bahawa pengguna tidak bersualan undang-undang, masa memainkan aplikasi mudah alih untuknya secara automatik terhad kepada 2 jam sehari.

Pihak berkuasa China sebelum ini menuntut untuk menghadkan kehadiran anak-anak dalam permohonan Kehormatan Raja.

Ini adalah salah satu aplikasi yang paling popular di kalangan kanak-kanak Cina. Seorang kanak-kanak di bawah umur 12 tahun akan dapat bermain tidak lebih daripada satu jam, untuk remaja di antara umur 13 dan 18, sistem akan membolehkan bermain selama 2 jam. Selepas had masa telah dicapai, aplikasi ditutup dan dibuka hanya pada keesokan harinya.

Mereka yang cuba mengembang usia mereka, memasukkan data peribadi yang salah akan disekat untuk hidup.

Langkah-langkah tegas yang ketat ini berkaitan dengan kebimbangan pegawai-pegawai Cina tentang peningkatan jumlah penyakit mata pada kanak-kanak. Bilangan kanak-kanak dengan miopia meningkat beberapa kali di negara ini.

Sistem had masa permainan akan dilancarkan di China pada 15 September. Ia diluluskan bukan sahaja oleh pakar mata, tetapi juga oleh ahli psikologi kanak-kanak, yang baru-baru ini mendedahkan lebih banyak kes ketagihan perjudian dalam kanak-kanak Cina dan remaja.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan