Brother for brother - budak lelaki Cina lapar untuk menyelamatkan orang yang dikasihinya

Sejarah menyayat hati terjadi di wilayah timur China Jiangxi. Anak lelaki berusia 8 tahun Lee Golyan dua tahun menyimpan wang yang memberinya sarapan pagi dan makan tengahari sekolah simpan abang kakakmu dari kanser teruk.

Orang Cina yang kecil percaya bahawa wang yang dapat dia simpan dengan menyelamatkan makanannya cukup untuk menyembuhkan abangnya.

Pelajar "sekolah" diatur dalam balang dari penaik, yang disimpan di tempat rahsia. Dia dengan tekun melipat duit syiling ke dalamnya. Selama dua tahun budak lelaki berjaya menyelamatkan 1353 yuan. Ia adalah kira-kira 12 ribu rubel Rusia.

Apabila bank itu penuh, Lee pergi ke pejabat pos untuk menghantar wang ke klinik di Beijing, melaporkan Post China Morning Post. Walau bagaimanapun dia ada tidak mengambil begitu banyak perkara kecil. Kemudian anak itu mencurahkan "kekayaan" yang telah dikumpulkannya di hadapan ayahnya dan meminta dia membayar bil perubatan saudaranya dengan wang ini.

Siswa sekolah membuat kesilapan - jumlah yang dikumpulkan adalah cukup untuk membayar hanya satu hari sahaja tinggal bersaudara kecil di klinik Beijing.

Bagi kanak-kanak itu, tiga pembedahan dan lebih daripada 20 sesi kemoterapi dilakukan. Klinik yang dibilkan untuk satu juta yuan. Ibu bapa "mendaki" dalam hutang besar. Tetapi sekarang sejarah keberanian dan pengorbanan saudara lelakinya yang tersebar di seluruh dunia. Ramai yang mahu membantu keluarga membayar. Dana pertama dari para dermawan telah mula datang ke klinik Beijing.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan