Relay kehidupan: di China sekaligus 30 doktor menyelamatkan kanak-kanak yang mati selama lima jam

Satu rekod dalam isu penjagaan kecemasan yang ditetapkan oleh doktor Cina, yang lima jam bergilir-gilir menyokong jantung seorang budak yang mati.

Dalam operasi menyelamat budak lelaki yang mengalami penangkapan jantung, 30 doktor Hospital Kanak-kanak Changzhou mengambil bahagian. Mereka bergantian, menggantikan satu sama lain, melakukan urutan jantung. Jumlah telah dilakukan lebih daripada 30 ribu tekanan dada tanpa rehat.

Ketekunan dan keengganan untuk menerima dan mengakui kematian pesakit kecil mempunyai kesan yang tidak dijangka, yang sukar disebut sebagai keajaiban sebaliknya.

Pediatrik dan resuscitator Cina yang sangat keras kepala telah memenangi pertempuran untuk kehidupan kanak-kanak, walaupun peluang untuk hidup kanak-kanak itu, untuk meletakkannya sedikit, tidak tinggi - tidak lebih daripada 0.5%.

Seorang kanak-kanak bernama Xiaoyu telah dimasukkan ke hospital tujuh hari yang lalu, dia berkembang pesat myocarditis - keradangan otot jantung. Penyakit yang teruk menjadi komplikasi jangkitan virus pernafasan akut (ARVI).

Dengan miokarditis pesat, kanak-kanak sering mengalami kekurangan jantung akut dan kejutan kardiogenik, yang berlaku kepada Xiaoyu.

Luar biasa dari segi panjang dan bilangan profesional maraton menyelamatkan nyawa, mungkin akan turun dalam sejarah perubatan dunia seperti belum pernah terjadi sebelumnyadan mungkin mendakwa tempat dalam Buku Rekod Guinness.

Sekarang keadaan kanak-kanak stabil. Tidak ada yang mengancamnya.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan