Kebaikan akan menyelamatkan dunia: ahli bedah saraf Kanada, atas permintaan seorang pesakit kecil, terpaksa beroperasi pada teddy bear

Ahli bedah saraf Kanada, Daniel McNeely tiba-tiba menjadi terkenal. Surat ikatannya melanda semua orang dengannya menyentuh dan kebaikan.

Doktor, yang masa adalah jam, mendapati masa dalam jadual yang ketat antara operasi hingga beroperasi pada beruang teddy. Dia ditanya tentang ini oleh pesakit kecil bernama Jackson Mackey.

Kanak-kanak telah menderita hidrosefalus teruk sejak lahir. Daniel membuatnya menghalangnya beberapa tahun yang lalu supaya cecair tambahan dapat disalirkan dari otak melalui tiub khas. Tetapi peredarannya kerap perlu diperiksa, bersih, berubah.

Dan kali ini kanak-kanak dan ibu bapanya tiba di operasi yang dijadualkan untuk membersihkan shunt itu. Dengan seorang kanak-kanak mengambil beruang kegemaran bernama Bayi.

Semasa peperiksaan, budak itu meminta Dr Daniel untuk memeriksa dan merawat Kid.

Pakar bedah bertindak balas dengan permintaan itu secara bertanggungjawab. Meja khas dibawa ke wad di mana budak itu berbohong, Kid diletakkan di atasnya, dan topeng oksigen diletakkan di atasnya. Kemudian Daniel memeriksa pesakit teddy dan mendapatinya lubang ketiak di ketiak.

Lubang bedah itu segera dijahit.

Selepas pemilik beruang telah dioperasi, kedua-duanya diletakkan di atas katil yang sama. Oleh itu, menurut pakar bedah itu, lebih mudah bagi kanak-kanak memindahkan tempoh pasca operasi.

Tidak lama kemudian, Daniel menulis hanya satu frasa dalam microblognya di Internet: "Bagaimana saya boleh menolak?", daripada dan cita rasa dan pengiktirafan negara.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan