Pendapat awam: apakah masalah yang ada pada anak-anak kita?

Pada malam Hari Kanak-kanak, pakar-pakar Pusat Penyelidikan Pendapat Awam Semua Rusia mendapati apakah masalah zaman kanak-kanak Rusia dianggap paling asas.

Kebanyakan orang dewasa yang dikaji menjawab bahawa di tempat pertama - alkohol dan penagihan dadahjuga taraf hidup yang rendah dalam keluarga dengan anak-anak.

Pada tahun 2009, apabila kajian yang sama dijalankan, 47% penduduk dewasa negara menyatakan kebimbangan mengenai tabiat buruk kanak-kanak dan remaja. Tahun ini, masalah itu berkurangan - ia "mengundi" 37% daripada Rusia.

Tetapi kemiskinan keluarga jelas - pada tahun 2009, 20% responden menyatakan masalah itu, dalam hal ini - sudah 34%.

Tempat ketiga dalam senarai masalah kanak-kanak semasa mengambil pendidikan di sekolah tadika.

Kira-kira 22% daripada orang dewasa yang ditinjau mencatat ketidaksempurnaannya dan, pada masa-masa, kesannya yang merosakkan.

Mengenai masalah ini jenayah kanak-kanak teringat 8% responden, sedangkan pada tahun 2009 ada kira-kira 31% daripadanya.

Kepada soalan itu siapa dan bagaimana boleh melindungi kanak-kanak di dunia moden, responden paling sering menjawab bahawa orang tua harus melakukan ini - 44% responden berfikir dengan cara demikian. Negeri telah diberikan tugas ini sebanyak 32% responden.

VTsIOM melakukan tinjauan pada 28-29 Mei di kalangan orang Rusia yang telah mencapai usia majoriti. Sejumlah 2,000 orang ditemubual.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan