Atas ke bawah: bagaimanakah gadis tertinggi di dunia hidup?

Penduduk 12 tahun di UK yang diiktiraf gadis paling tinggi di dunia.

Sophie Hollins dilahirkan agak besar dan sejak usia muda tumbuh lebih cepat daripada rakan-rakannya.

Sekarang Menjelang usia 12, seorang gadis berusia 189 sentimeter tinggi.. Doktor hanya membuang tangan mereka - mereka tidak boleh menghentikan pertumbuhan aktif gadis sekolah. Sementara itu, gadis itu terus aktif "meregangkan".

Perlu diperhatikan bahawa ayah dan ibu perempuan tidak raksasa sama sekali. Ketinggian bapa sedikit di bawah purata (177 sentimeter), dan ibu - 164 sentimeter.

Semasa kelahiran, bayi pertumbuhan adalah hampir 63 sentimetermanakala yang normal untuk bayi baru lahir adalah 50-56 sentimeter.

Ibu bapa membawa anak perempuan mereka ke doktor, ketika pada tahun itu dia dua kali lebih tinggi daripada rekan-rekannya.

Doktor telah dapat mengesan kanak-kanak tersebut sindrom marfan. Apabila ia dalam badan menghasilkan lebih banyak sebatian protein, hasilnya tisu penghubung berkembang pesat.

Terapi hormon tidak memberi hasil - gadis itu terus berkembang.

Pakar, menilai kadar pertumbuhan kanak-kanak, meramalkan bahawa pada usia 16 ketinggiannya akan 2 meter dan 5 sentimeter, dan pada usia 18 - 2 meter 10 sentimeter. Tetapi ada ramalan lain - sesetengah pakar cenderung untuk mempercayainya ketinggian gadis akan melebihi 2.5 meter, kerana semasa pubertas pertumbuhan tisu penghubung akan meningkat tiga kali.

Di sekolah, Sophie ditoleransi. Rakan sekelas suka berkongsi gambar dengannya.

Dan sejak baru-baru ini, Sophie Hollins telah menjadi gadis paling popular di sekolah, sejak wakil-wakil dari Guinness Book of Records telah datang untuk mendaftarkan rekod pertumbuhan kanak-kanak.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan