Percutian dengan air mata di matanya: bagaimana animator kanak-kanak memusnahkan impian kanak-kanak

Skandal lain dengan firma menguruskan cuti untuk kanak-kanak, berlaku di kawasan terbuka Rusia. Kali ini percutian telah dimanjakan oleh kanak-kanak Syzran. Ibu anak sebulan sebelum ulang tahunnya membuat pesanan di salah satu organisasi swasta yang menawarkan perkhidmatan mengatur aktiviti rekreasi kanak-kanak.

Pertunjukan busa berdasarkan kartun kanak-kanak yang popular sepatutnya mengatur untuk 5000 rubel.

Menjadi benar-benar tenang, ibu mengambil bahagian dalam penyediaan percutian kanak-kanak - tetamu undangan, menyediakan kek yang indah, membeli hadiah. Tetapi suatu hari sebelum sambutan yang dijadualkan, pekerja syarikat itu secara mutlak enggan menyertai acara itu, memetik hakikat bahawa pertunjukan sedemikian tidak dipegang untuk masa yang lama.

Sebelum pelanggan tertipu tidak memohon maaf, tidak sopan. Hasilnya, anak lelaki hari lahir bayi dan tetamu kecilnya ditinggalkan tanpa persembahan yang diisytiharkan, yang menyebabkan kekecewaan dan air mata yang hebat untuk wira acara itu.

Air mata bayi tidak akan dihukum, ibunya memutuskan, dan telah merayu kepada pejabat pendakwa dan polis dengan kenyataan penipuan oleh penganjur cuti.

Sebelum ini dan di kawasan lain negara, dari masa ke masa salah faham berlaku dengan syarikat swasta kecil yang menawarkan untuk membuat percutian kanak-kanak tidak dapat dilupakan. Hari lahir kanak-kanak di Yaroslavl ternyata tidak dapat dilupakan, di mana kedua-dua tetamu dan gadis hari jadi ketakutan ketika arnab Easter muncul. Dan di Ulyanovsk, ibu bapa menendang Peppa dari cuti anak-anak, yang bukan sahaja menakutkan anak-anak untuk cegukan, tetapi juga tidak sedar.

Di Kirov, para peserta dalam acara kanak-kanak massa tidak terkejut seperti Luntik. Ibu bapa menulis surat yang marah kepada Jabatan Kebudayaan kota, yang menandatangani perjanjian dengan organisasi swasta yang meletakkan boneka pertumbuhan pertunjukan.

Dan cerita tentang badut yang datang ke cuti kepada anak-anak, secara umum, telah lama menjadi legenda. Bagi pemilik perniagaan percutian kecil, kadang-kadang tidak peduli apa kesan yang dibuat oleh watak pada anak-anak.

Di Tomsk, bukannya Spider-Man yang dijemput, seorang vampir datang ke percutian kanak-kanak, yang menyebabkan kebingungan di kalangan semua peserta cuti.

Di Moscow, terdapat seluruh kumpulan boneka saiz hidup. Animator datang untuk cuti untuk anak-anak di kotej yang dihormati, dan sementara beberapa watak pertumbuhan menghiburkan orang dewasa dan kanak-kanak, rakan-rakan mereka membawa segala-galanya berharga yang mereka dapat mengetahui dari rumah.

Pakar menasihati ibu bapa untuk lebih memperhatikan pilihan animator kanak-kanak.

Sangat kerap, firma sedemikian tidak peduli untuk mencari penyelenggara acara profesional, berpuas hati dengan pelajar dan pesara yang tidak mempunyai pengalaman dalam menganjurkan acara.

Tiada siapa yang mengawal pekerja, jadi mereka boleh datang untuk bercuti kanak-kanak badut mabuk atau wira-wira di bawah pengaruh dadah. Piroteknik, yang digunakan oleh majikan seperti cuti, dan gelembung sabun boleh berbahaya. Mereka biasanya tidak membeli penyelesaian untuk mereka di kedai khusus, tetapi menyediakan mereka sendiri atau membelinya dari perantara. Jadi, selepas menunjukkan gelembung di Samara, lima kanak-kanak menerima pembakaran kimia kulit dan mata.

Semua kes-kes percutian yang tidak berjaya disebabkan oleh kesalahan animator boleh dilaporkan ke pejabat wilayah Rospotrebnadzor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan