Memenuhi impian: kelab bola sepak telah mengambil anak lelaki dengan kanser dalam pasukannya

Di California, klub bola sepak Republik Sacramento memutuskan memenuhi impian seorang budak lelaki dengan bentuk kanser yang jarang berlaku. Matthew diterima masuk ke kelab dan dibenarkan memasuki pertandingan pertama dalam hidupnya menentang pasukan dari Las Vegas.

Pemain bola sepak muda bukan sahaja berjaya membuat debutnya sebagai sebahagian daripada pasukan bola sepak, tetapi dapat menjaringkan gol melawan lawan.

Sepuluh ribu tribun meletup di tepukan.

Pemilihan kelab profesional ini sangat sukar. Hampir semua kanak-kanak lelaki dalam impian Amerika Syarikat masuk ke dalamnya, tetapi ia adalah Matthew yang bernasib baik.

Anak lelaki tersebut menulis surat menyentuh kepada pengurusan kelab, di mana dia mengatakan bahawa dia telah menjalani rawatan di hospital kanak-kanak selama beberapa tahun dan kemungkinan besar tidak akan meninggalkannya, kerana doktor tidak memberikan ramalan positif tentang penyakitnya. Tetapi jika dia dapat pulih, dia akan berusaha keras menjadi penghormatan bermain untuk kelab.

Surat dari anak-anak di kelab menerima banyak, tetapi mesej ini melanda hati jurulatih dan pengurus sukan yang ketat. Mereka memutuskan untuk menjemput Matthew ke kelab mereka sebagai pemain kehormatan.

Konser akhbar di mana keputusan itu diumumkan telah diadakan di balai di hospital kanak-kanak di mana kanak-kanak sedang dirawat.

Anak lelaki itu menjadi seperti itu pemain termuda dalam kelab profesional dalam sejarahnya.

Presiden kelab bola sepak, Ben Gampert, mengatakan bahawa semangat Matthew yang tidak terinspirasi mengilhami para pemain, dan suasana atlet dewasa berubah dari kehadiran anak lelaki dalam pasukan. Mereka kini lebih tertumpu pada kemenangan di semua kos.

Matthew, bersama-sama dengan semua latihan, jika dia dibenarkan oleh doktor. Dengan cara itu, doktor menantu lelaki, Daniel Rastley, menyatakan keadaan lelaki itu stabil selepas dia dimasukkan ke kelab bola sepak. Sekarang para doktor terkejut menyatakannya malah bertambah baik.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan