Kecerdasan Buatan akan membantu kanak-kanak: Xiaomi telah mengeluarkan mainan pintar

Xiaomi memperkenalkan kebaharuan untuk ibu bapa moden dan anak-anak mereka. Pengilang telah mencipta mainan yang menakjubkan, dilengkapi dengan sistem kecerdasan buatan. Dia mampu menjadikan kehidupan lebih mudah bagi ibu dan bapa, kerana wajah cantik dengan senang hati akan memberitahu seorang kanak-kanak cerita tidur, menyanyikan lagu dan membantu dia belajar bahasa asing.

Peranti ini dinamakan Toy Xiaoxun AI Toy Story. Jika anda menyambung telefon pintar induk kepada mainan, maka ibu dan ayah akan sentiasa mengetahui apa yang anaknya lakukan dan jenis muzik yang didengar oleh anak.

Menurut pengeluar, mainan itu direka untuk kanak-kanak berumur satu hingga tiga tahun, tetapi mungkin menarik untuk kanak-kanak yang lebih tua.

Mainan itu benar-benar selamat - ia dibuat daripada silikon gred makanan tebal dan tahan lama, yang tidak akan menyebabkan alahan, walaupun anak memutuskan untuk mencuba mainan untuk gigi (dan dia pasti akan mencuba!). Juga, dia tidak takut jatuh ke lantai.

Pada waktu malam, mainan boleh menggantikan lampu malam, LED dimasukkan ke bahagian depannya. Mainan ini mempunyai mikrofon, pembesar suara, slot kad memori.

Pengilang telah meletakkan pelajaran Bahasa Inggeris dan Cina yang disesuaikan untuk kanak-kanak. Terdapat dongeng dalam bahasa, lagu dan puisi ini. Selebihnya kandungan dalam mana-mana bahasa ibu bapa boleh dipasang dalam mainan sendiri, hanya meletakkan fail audio pada kad memori.

Kesan pertama mungkin bahawa mainan pada dasarnya adalah pemain biasa. Tetapi tidak. Mainan itu mempunyai kecerdasan buatan yang menjadikannya kawan sejati kepada anak - dia boleh mengenali perintah tuan kecil itu dan juga mencari jawapan yang munasabah terhadap soalan yang ditanya oleh kanak-kanak.

Cerita Pendidikan Xiaoxun AI memberitahu Toy telah dijual, kosnya adalah kira-kira $ 50 (kira-kira 3,500 Rubles). Bateri itu berlangsung selama 8 jam operasi berterusan, selepas itu mainan mengambil masa dua hingga tiga jam untuk mengecas daripada rangkaian.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan