Buat pertama kalinya dalam sejarah dunia, bayi dada telah menjadi perwakilan rasmi Perhimpunan Agung PBB

Bayi itu menjadi perwakilan rasmi sesi ke-73 Perhimpunan Agung PBB. Ia berlaku untuk kali pertama dalam sejarah dunia dan tidak dapat disedari.

Anak perempuan tiga bulan dari Perdana Menteri New Zealand, Jasinda Ardern, menjadi perwakilan.

Bayi, yang datang ke acara politik yang paling penting dengan ibunya, menerima lencana perwakilan sepenuhnya dengan tulisan "Anak Pertama". Dalam bahagian ini, lencana untuk orang dewasa biasanya menunjukkan kedudukan perwakilan.

Seorang gadis bernama Neve membelanjakan sebahagian besar waktunya dengan ibunya, dan menghadiri mesyuarat Parlimen New Zealand dengannya. Di negara sendiri, semua orang telah terbiasa dengan ini dan rupa Ardern dengan seorang anak di tangannya pada acara rasmi tidak mengejutkan.

Debutnya di Perhimpunan Agung PBB, bayi itu bermula dengan mengatakannya diterangkan di dalam bilik mesyuarat. Ibu terpaksa menukar lampin di sana.

Setiausaha Agung PBB António Guterres sepenuhnya meluluskan kelakuan tidak rasmi sedemikiandaripada semua protokol diplomatik yang ada.

Rangkaian sosial segera memberi respon kepada foto dari mesyuarat dan menjadi topik yang paling popular untuk dibincangkan di kalangan pengguna Internet. Orang menyatakan kegembiraan mereka yang tulus. Malah ucapan skandal Donald Trump tidak menyebabkan reaksi emosional seperti penampilan delegasi termuda di dewan.

Jacinda Ardern melahirkan anak perempuan pada bulan Jun dan selepas sebulan setengah dia meninggalkan cuti bersalin. Dia menjadi wanita kedua berturut-turut - pemimpin politik yang melahirkan anak ketika bertugas.

Sebelum itu, hanya seorang wanita yang melakukan ini - Benazir Bhutto di Pakistan. Beliau melahirkan pada tahun 1990.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan