Influenza menyapu negara - epidemiologi dilampau di puluhan kawasan

Rospotrebnadzor dari Rusia memberi amaran bahawa negara ini telah merosot keadaan epidemiologi dengan kejadian influenza dan ARVI. Pada 21 Februari, insiden yang meningkat didaftarkan di 22 wilayah Persekutuan Rusia.

Pada umumnya, keadaan dinilai oleh jabatan sebagai agak stabil, tetapi pakar-pakar memberi amaran bahawa masa yang paling berbahaya dari segi kebarangkalian jangkitan akan pada minggu terakhir Februari.

Dalam 7 kawasan epidporog melebihi nilai mingguan. Penyakit yang paling kerap dikesan pada kanak-kanak. berumur 0 hingga 2 tahun. Kes sedemikian telah dikenal pasti di 7 wilayah. Dalam 15 wilayah lagi, bilangan kes terbesar adalah kanak-kanak dari 3-6 tahun. Di negara ini secara keseluruhannya, doktor mendapati corak: selalunya, influenza dan ARVI dijangkiti kanak-kanak sekolah berumur 7 hingga 14 tahun, remaja yang berumur 15 tahun, kes flu jarang berlaku.

SARS dan influenza adalah penyakit saluran pernafasan akut, yang menjejaskan saluran pernafasan, terdapat demam tinggi dan mabuk.

Kebanyakan mereka bukanlah penyakit sendiri, tetapi mereka komplikasi seriusbahawa mereka boleh membawa kepada gangguan adalah sistem saraf, buah pinggang, jantung, paru-paru. Kematian tidak dikecualikan.

Di sesetengah kawasan, secara terpilih kuarantin di tadika dan sekolah yang diumumkan. Peta kuarantin, yang menyenaraikan institusi kanak-kanak baru yang ditutup buat sementara waktu kepada orang awam disebabkan peningkatan kejadian, dikemaskini di laman web Rospotrebnadzor setiap hari.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan