Duma Negeri digesa meninggalkan kelas kerja sekolah yang memihak kepada berjalan kaki

Timbalan Duma Negeri Boris Chernyshov, yang merupakan timbalan pengerusi jawatankuasa parlimen mengenai pendidikan dan sains, berkata bahawa tugasan kerja rumah yang banyak diberikan kepada anak-anak di sekolah adalah peninggalan masa lalu.

Menurut ahli parlimen, mereka harus ditinggalkan secepat mungkin dan anak-anak harus bebas untuk berjalan-jalan dan sukan.

Beliau merujuk pengalaman dunia - tidak ada kerja rumah di sekolah-sekolah Eropah hari ini, kerana doktor kanak-kanak dan ahli psikologi bercakap tentang beban kanak-kanak dan remaja.

Kerja rumah hanya memburukkan lagi tekanan yang telah dilalui kanak-kanak di sekolah.

Menurut Chernyshov, kerana beban yang berlebihan yang jatuh pada bahu anak-anak, mereka dengan cepat kehilangan minat belajar dan pendidikan secara umum.

Dia menggalakkan rakan sekerja untuk memikirkan rang undang-undang yang secara rasmi akan membatalkan kerja rumah untuk anak-anak sekolah.

Tidak akan ada lag dari kurikulum jika ia lebih lengkap dan sepenuhnya diajar semasa waktu sekolah. Dan anak-anak akan mendapat masa untuk bermain sukan dan berjalan di udara segar - ini adalah persis apa yang dikatakan oleh pelajar sekolah rendah.

Inisiatif Chernyshov disokong oleh Kementerian Kesihatan, ahli pediatrik menegaskan bahawa langkah sedemikian boleh mengukuhkan kesihatan kanak-kanak dengan ketara, yang hari ini, malangnya, meninggalkan banyak yang diinginkan.

Kementerian Sains dan Pendidikan tidak memberi respons kepada rayuan itu.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan