Dalam pawagam di pasport: Duma Negeri menyokong projek itu, yang membolehkan juruwang di pawagam untuk meminta penonton untuk pasport

Di Duma Negeri Persekutuan Rusia menyokong draf undang-undang, yang mana membolehkan juruwang menjual tiket untuk sesi selepas penonton membentangkan pasport.

Dan juruwang, dan audit juruaudit akan dapat meminta untuk menunjukkan dokumen itu, jika mereka mempunyai keraguan tentang usia penonton, jika tiket tidak diambil pada filem kanak-kanak.

Setiap gambar mempunyai sekatan umur. Mereka mesti diperhatikan apabila menjual tiket untuk sesi.

Penulis projek mendakwa bahawa undang-undang akan membenarkan melindungi kanak-kanak dari maklumat yang berbahaya, yang boleh melumpuhkan jiwa mereka dan menjejaskan kesihatan.

Oleh bacaan kedua dokumen itu akan siap, dan beberapa pindaan. Khususnya, pawagam akan diharamkan daripada menunjukkan treler kanak-kanak untuk filem yang tidak sesuai untuk kanak-kanak dalam kategori usia sebelum tayangan filem untuk kanak-kanak.

Undang-undang juga akan diedarkan untuk jualan buku, dan penerbitan buku di perpustakaan untuk kanak-kanak di bawah umur.

Pustakawan atau penjual buku juga akan dapat meminta pasport sekiranya mereka meragui bahawa sudah tiba masanya untuk kanak-kanak membaca kesusasteraan pilihannya.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan