Polis Trafik bercadang untuk memperkenalkan tanda "anak" baharu

Inspektorat Keselamatan Jalan Negeri Rusia yang dicadangkan untuk memperkenalkan Tanda baru, yang akan ditandakan dengan kereta di kabin yang merupakan anak-anak.

Hari ini, ramai pemandu melekat pada pelekat itu pada tingkap belakang, tetapi di peringkat negeri tidak ada tanda rasmi "Kanak-kanak dalam kereta". Belum lagi, dan satu taraf penampilannya. A tanda sedemikian sangat diperlukan untuk kesan psikologi yang lebih besar pada pengguna jalan lain, mereka berkata dalam polis trafik.

Adalah dicadangkan untuk menetapkan tanda baru dalam peraturan jalan raya bersama-sama dengan tanda-tanda "Pemandu baru" dan "Pemandu kurang upaya" dan "Doktor".

Amaran tanda bahawa seorang kanak-kanak sedang dalam perjalanan di dalam kereta akan mempunyai corak seragam.

Kehadiran tanda mengenai kereta dengan anak-anak di dalamnya tidak lagi wajib, ia akan menjadi cadangan. Tetapi pihak polis trafik tidak menolak bahawa secara beransur-ansur keperluan untuk melekatkan tanda yang sesuai pada kereta, jika ia membawa anak-anak, akan universal. Sekiranya tidak ada tanda yang sepadan, denda boleh dikenakan sekiranya ada kanak-kanak di kabin.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan