Galeri misteri kehidupan: 14 patung gergasi bayi dalam rahim dipasang di Qatar

Secara visual mengenai perkembangan bayi dalam rahim memutuskan untuk memberitahu umat manusia pihak berkuasa Qatar. Di pintu masuk hospital oleh keputusan pihak berkuasa ia ditubuhkan 14 arca gangsa besar yang menggambarkan bayi dalam kehamilan dari konsepsi hingga kelahiran.

Penulis karya ini adalah Damien Hirst. Pengukir bersetuju dengan penubuhan "galeri kehidupan" di Sidra Medicine Hospital, sebuah pusat canggih untuk wanita dan kanak-kanak, yang pertama di Doha. Setiap arca mempunyai ketinggian kira-kira 15 meter. Nama umum koleksi gergasi "anak-anak" - "Perjalanan yang Hebat."

Untuk pembinaan sebuah hospital perinatal dengan teknologi canggih, pihak berkuasa Qatar memperuntukkan kira-kira $ 8 bilion, berapa kos mereka yang mengutip ukiran tuan yang terkenal, tidak dilaporkan.

Tonton video - saiz arca itu sangat mengejutkan.

Damien Hirst - artis dan pengumpul British yang diiktiraf. Hanya dengan perkiraan anggaran tabloid, dia adalah seorang artis kontemporari terkaya. Pada tahun 90an, Damien adalah objek serangan awam - dia dituduh provokasi untuk beberapa siri kerja dengan haiwan yang dirawat dengan alkohol.

Kerja yang paling terkenal adalah tengkorak platinum dengan berlian. Ia, dengan cara itu, dianggap karya seni yang paling mahal di dunia moden.

Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, Hearst memberi perhatian khusus kepada topik ibu dan kanak-kanak.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan