Fenomena kembar dalam tindakan: seorang lelaki berusia dua tahun menyelamatkan nyawa saudaranya (video)

Para penyelidik sekali lagi mengingati komunikasi fenomena kembar, apabila ibu bapa dari dua kanak-kanak dari AS menyiarkan video Internet dari kamera pengawasan yang dipasang di bilik kanak-kanak. Ia menunjukkan bagaimana seseorang seorang budak lelaki yang belum berusia dua tahun menyelamatkan nyawa kembarnya. Rekod adalah jiwa yang menyeronokan.

Ibu bapa Utah meninggalkan anak-anak mereka tanpa pengawasan. Kembar bermain di bilik mereka, dan pada satu ketika dada laci berat jatuh pada salah satu tiang. Tidak ada ibu bapa di sekelilingnya dan tidak ada seorang pun untuk membantu kanak-kanak itu.

Anak kedua, walaupun usia muda, dengan cepat menilai keadaan dan, dengan keajaiban, menyedari bahawa dia yang kini harus menyelamatkan saudara lelaki itu. Sulit untuk memahami di mana dari bayi begitu banyak kekuatan datang untuk memindahkan dada laci berat, tetapi dia berjaya. Dia membantu abang keluar.

Video telah menjadi sangat popular. Di satu pihak, pengguna Internet menuduh ibu bapa meninggalkan anak tanpa pengawasan.

Sebaliknya, tingkah laku penyelamat berusia dua tahun yang berani menyebabkan minat tulen, kerana budak lelaki itu melakukan apa yang tidak sepatutnya dilakukan kerana umurnya - dia dengan cepat membuat keputusan yang logik dan berjaya membawanya. Bermula bercakap lagi mengenai misteri kembar.

Fenomena kembar selalu mengagalkan manusia, kerana orang yang sama yang membesar dalam rahim yang sama sering berkelakuan dengan cara yang sama, mempunyai kebiasaan dan kebolehan yang sama, walaupun mereka terpisah pada zaman kanak-kanak dan dibesarkan dalam keadaan yang berbeza.

Yang paling misteri dan belum dijelajahi adalah keupayaan anak kembar untuk merasakan apa yang berlaku dengan saudara lelaki atau saudara perempuan pada jarak yang jauh. Apabila salah seorang daripada mereka adalah buruk, maka yang kedua mengalami tekanan dan ketidakselesaan.

Fenomena kembar masih dipelajari di makmal sains dan institut Amerika Syarikat, Jerman, China, dan Rusia. Kepentingan tertentu adalah chimerism - dalam tubuh seseorang ada sel yang lain. Ini sering berlaku dengan kedua-dua kembar dan kembar.

Penyelidik mencadangkan bahawa kekuatan bayi berusia dua tahun dan kelajuan pemikiran dalam keadaan yang dimainkan di negeri Utah tekanan yang dia alami ketika saudaranya telah dihancurkan dan diancam untuk mati lemas.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan