Penghantaran ekspres: seorang warga Amerika hanya dalam 9 minit melahirkan enam orang anak

Seorang penduduk Texas menetapkan sejenis rekod - dalam masa sembilan minit (ini adalah berapa banyak kelahiran melahirkannya) dia menghasilkan enam anak. Tiga pasang kembar dilahirkan satu demi satu. Kelahiran sedemikian dianggap fenomenal, dan oleh itu doktor segera mencatatkan foto di rangkaian sosial dengan seorang wanita gembira di halaman Hospital Wanita Texas.

Doktor dalam ulasan ke jawatan tersebut menyatakan bahawa empat anak lelaki yang kuat dan dua adik perempuan yang sihat dan cantik dilahirkan pada selang masa dari 4.50 pagi hingga 4.59 waktu setempat.

Walaupun kelahiran itu pantas, semua kanak-kanak benar-benar sihat, ibu mereka baik-baik saja, tidak ada komplikasi.

Pakar perhatikan bahawa peluang untuk hamil gigi (tiga pasang kembar) dari seorang wanita purata umur reproduktif agak tidak penting - hanya 1 hingga 4 bilion 700 ribu. Dengan frekuensi ini enam anak dilahirkan dengan serta-merta.

Fakta kehamilan berganda, wanita itu diketahui pada masa kehamilan, tetapi para doktor tidak dapat menentukan jumlah janin yang tepat oleh ultrabunyi, dengan menyatakan bahawa dia mengandung empat. Penyerahan berlaku secara semulajadi dan di klinik Texas, mereka telah disediakan untuk mereka dengan kekaguman dan tanggungjawab khusus. Tidak ada yang mengharapkan segala-galanya akan berlalu begitu cepat, dan lebih-lebih lagi tiada sesiapa yang dijangka tidak melihat empat, tetapi enam anak sekaligus.

Bengkak dengan ibu akan pulang ke rumah pada hari-hari yang akan datang. Walaupun tidak dilaporkan mengenai reaksi bapa bayi, namun belum jelas sama ada doktor akan mendaftarkan rekod kelahiran berbilang pesat dalam Buku Rekod Guinness. Malah, mereka mempunyai sebab untuk berbuat demikian.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan