Pakar-pakar telah menamakan sebab-sebab yang mungkin untuk jangkitan besar para kadet Sekolah Suvorov di Ulyanovsk

Seluruh negara yang mempunyai nafas yang terpencil memantau keadaan di Sekolah Tentera Ulyanovsk Suvorov, di mana 27 kanak-kanak jatuh sakit dengan echinococcosis parasit yang tidak dapat diubati.

Semasa peperiksaan perubatan rutin, cacing pita ditemui di salah satu lelaki di paru-paru. Kemudian parasit yang serupa ditemui pada orang lain.

Dijangkiti oleh mereka, menurut doktor, kanak-kanak boleh dari haiwan yang dijangkiti sahajakerana parasit ini tidak dihantar dari orang ke orang. Cacing tinggal di hati, paru-paru. Dalam kes yang teruk, boleh menjejaskan lapisan otak.

echonococcosis - parasit

Kebanyakan kanak-kanak yang dijangkiti adalah kadet graduan. Tahun ini mereka terpaksa mengambil USE dan mendaftar di universiti tentera. Sekarang kerjaya tentera lelaki itu tidak mungkin, kerana penyakit ini tidak dapat disembuhkan.

Ibu bapa Suvorov yakin bahawa data rasmi tidak benar, dan sekurang-kurangnya 40 orang sebenarnya dijangkiti.

Echinococcosis adalah penyakit yang sangat berbahaya dan jarang berlaku. Cacing pita kekal secara kekal di dalam tubuh manusia, membiak, bertelur dan hidup di dalam organ dalamannya.

echinococcosis pulmonari
echinococcosis hepatic

Terdahulu, kadet berulang kali mengadu tentang kualiti makanan di sekolah. Kini kemungkinan penglibatan pekerja katering dan pembekal makanan di VCA ditubuhkan oleh pendakwa raya.

Pakar percaya bahawa jangkitan itu berasal dari haiwan, yang merupakan pembawa parasit. Ia boleh menjadi anjing, kucing, landak.

Sekarang lelaki, yang keadaannya paling parah, dimasukkan ke hospital. Sesetengah sudah memerlukan pembedahan, memandangkan paru-paru dan hati mereka telah cedera parah, sista besar telah ditemui di dalamnya, yang tidak boleh dikeluarkan selain daripada di meja operasi. Tetapi ia akan melegakan hanya dari sista. Buat sementara waktu. Alasannya, iaitu cacing, akan kekal selama-lamanya di dalam badan dan ini tidak akan membenarkan kanak-kanak yang telah bermimpi perkhidmatan tentera dari usia muda untuk berkhidmat di Tanah Air. Ramai, menurut doktor, akan menerima kecacatan.

Sumber jangkitan belum dijumpai. Adalah mungkin bahawa kedua-dua guru dan pegawai institusi pendidikan mungkin dijangkiti.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan