Pakar menamakan penjenayah orang tua yang menjadikan anak-anak vegetarian

Wakil-wakil Kementerian Kesihatan di kawasan Kaliningrad menerbitkan memo untuk ibu bapa - vegetarian.

Pakar dipanggil vegetarianisme kesalahan ibu bapa terhadap perkembangan kesihatan dan normal bayi.

Ibu dan bapa yang memaksa kanak-kanak untuk melepaskan daging, susu, ikan, menyebabkan kerosakan yang tidak dapat diperbaiki kepada organisme anak lelaki dan anak perempuan mereka, kata doktor.

Orang tidak dilahirkan vegetarian, makan sayur-sayuran dan buah-buahan tidak wajar untuk manusia dan tidak disediakan secara bersifat.

Daging adalah sumber asid amino, vitamin, dan protein. Vegetarianisme kanak-kanak dalam 99% kes, kesihatan bayi terjejaskerana organisma yang semakin meningkat memerlukan bahan yang disenaraikan, dan mustahil untuk menggantikannya dengan kubis atau oren.

Doktor-doktor di rantau Kaliningrad memberikan statistik: 95% kanak-kanak yang orang tua telah mendaftar dalam vegetarianisme diperhatikan lag perkembangan fizikal, kira-kira 35% daripada lelaki menunjukkan gangguan mental dan emosi.

Menjelang usia 14, 30% kanak-kanak vegan ditemui penyakit kronik organ-organ saluran gastrousus, serta penyakit sistem kardiovaskular dan buah pinggang.

Pada usia 18 tahun untuk kanak-kanak dewasa, vegetarian menjadi relevan masalah ketidaksuburan.

Kekurangan protein haiwan yang paling sering menyebabkan kemandulan lelaki, tetapi juga mencerminkan kesihatan reproduktif wanita bukan cara terbaik.

Setakat ini, doktor sahaja menggesa ibu bapa untuk akal.

Tidak lama lagi, mungkin, mekanisme akan muncul untuk menghukum ibu bapa yang merampas anak daging, bil-bil yang berkaitan ada dan akan dipertimbangkan di peringkat negeri lambat laun.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan