Pakar-pakar Forbes memberitahu bagaimana untuk meningkatkan orang yang berjaya dari seorang kanak-kanak

Pakar-pakar Forbes telah menerbitkan buku panduan untuk ibu bapa yang ingin membesarkan anak-anak mereka secara bebas, dapat memperoleh, membuat keputusan dan mengambil tanggungjawab untuk mereka.

Malangnya tugas lebih rumit lebih banyak wang yang dimiliki ibu bapa. Kanak-kanak dari keluarga yang berpendapatan sederhana, menurut pakar dalam bidang kewangan, mempunyai peluang kejayaan peribadi yang lebih baik, sementara anak-anak ibu dan bapa kaya sering menggunakan modal ibu dan nama yang tidak mereka perolehi.

Untuk membantu anak anda berjaya, pakar mencadangkan sejak kanak-kanak tidak mengenakan apa-apa pada bayisupaya dia mempunyai pengalaman yang sangat penting untuk pembentukan keperibadian yang layak.

Walaupun pilihan ini tidak berjaya, masih ada pengalaman peribadi beliau, di mana dia bersedia atau tidak sengaja belajar untuk mengambil tanggungjawab atas keputusannya sendiri.

Pakar sangat mengesyorkan menyokong inisiatif kanak-kanak. Biarkan mereka mencipta sesuatu dan cuba membuatnya nyata. Kesalahan biasa ibu bapa terletak pada hakikatnya bahawa mereka sengaja mengutuk seorang kanak-kanak kegagalan, mengatakan bahawa "ini tidak berlaku," "ia tidak akan berfungsi," "anda tidak sepatutnya bermula." Dibunuh di akar keberanian dan inisiatif zaman kanak-kanak maka anda tidak akan kembali.

Kanak-kanak harus dapat menilai dan merasakan tahap pelaburan dalam diri anda. Untuk melakukan ini, adalah perlu untuk menampung wang poket, menjelaskan peraturan dan kesesuaian perbelanjaan tertentu, menunjukkan asas-asas sikap yang berhati-hati terhadap wang pada contoh peribadi.

Seorang kanak-kanak dari usia muda perlu pemindahan diri, para pakar menganggap Forbes. Kanak-kanak yang boleh melakukan banyak diri lebih matang. Ini adalah pembahagian tugas yang berwibawa dan saksama dalam semua isi rumah.

Dan yang paling penting - Menaikkan pengganti dari seorang kanak-kanak tetapi bukan waris.

Jika seorang kanak-kanak menunjukkan minat dalam perniagaan keluarga, ia mesti diperkenalkan dari awal lagi, tidak pernah menekankan bahawa modal dan segala yang terkumpul oleh ibu bapa dalam hal ini atau perkara itu akan lulus kepada anak. Ini terpakai kepada semua profesi tanpa pengecualian.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan